Sluiten

Jeamenne van Summeren

P&O

"Je denkt veel meer vanuit de potentie en mogelijkheden van je collega’s."

Jeamenne van Summeren is sinds oktober 2019 in dienst bij Lomans. Ze neemt een bulk aan ervaring mee uit de technische uitzendbranche en je vindt haar nu bij team P&O in Capelle aan den IJssel. Het grootste verschil? Jeamenne: “Je denkt veel meer vanuit de potentie en mogelijkheden van je collega’s. Het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft en werkt aan zijn of haar duurzame inzetbaarheid binnen onze organisatie en persoonlijke ambities kan nastreven. Eigenlijk komt elke collega wel voorbij aan mijn bureau of dat van mijn P&O collega’s, daardoor leer je echt je collega´s kennen. Het is echt een familiebedrijf waar samenwerking voorop staat.  

Bij Lomans “ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe collega’s en allerhande ad-hoc werkzaamheden die zich binnen het werkveld van P&O afspelen. We behandelen veel subsidieaanvragen voor opleidingen of handelen snel als het bijvoorbeeld gaat om een auto van de zaak of kapotte telefoon.”

De kampioensmentaliteit betekent voor mij “goed willen zijn in wat we doen en het beste uit elkaar halen. Dit altijd met de lange termijn relatie in gedachten. We zijn een professioneel lerende organisatie en hebben net de ‘TopCoach van het jaar’ verkiezing gewonnen met een van onze praktijkbegeleiders. Dat geeft wel aan: of je nu stagiaire bent, leerling-monteur of hoofdmonteur: iedereen is een belangrijke speler binnen het team.”

Ik wil nog bereiken “dat we de naamsbekendheid van Lomans Capelle verder vergroten. We starten binnenkort met de bouw van ons nieuwe kantoorpand op een mooie zichtlocatie. Hoe gaan we het merk verder neerzetten? De arbeidsmarktcommunicatie aanpakken vind ik een onwijs leuke uitdaging.”

Het leukste aan mijn werk is “de veelzijdigheid. ’s Ochtends weet ik eigenlijk nooit wat de dag gaat brengen.”

Ik ben trots als “het goed gaat in mijn werk en dat gewaardeerd wordt. Dat werkt lekker. En ook als mijn collega’s en ik ideeën bundelen voor het P&O plan 2020. Je ziet de plannen groeien en als we het komende jaar successen boeken is dat echt gaaf. Zo krijgen we volgend schooljaar een eigen praktijkschool, de Lomans Academy. Hoe gaaf is dat.”

Ik vind ontspanning tijdens mijn werk “als ik wat kan betekenen voor collega’s. Als je ziet dat wat je doet mensen verder helpt. Als monteurs of projectleiders bijvoorbeeld een opleiding willen volgen en dat succesvol afronden, dat is gewoon hartstikke leuk. Of als iemand privé ergens mee zit en we gaan om tafel om diegene verder te helpen.”

Met ‘Fit & Vitaal en Oog voor elkaar’ “vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn pensioen haalt en daar dan ook echt van kan geniéten. Daarom faciliteren we sportabonnementen en hebben we af en toe een bedrijfsmasseur. Het is onwijs zwaar werk wat velen doen en dat vraagt veel van je lichaam. Daar zijn we ons goed bewust van. Ook zie je hier op het kantoor de zit/sta-bureaus elke dag op en neer gaan; er wordt erg enthousiast gebruik van gemaakt.”

De sfeer bij het team personeelszaken? “We werken zelfstandig binnen het team, waar we elkaar vinden en ook gezamenlijk projecten oppakken. Het zit ‘m ook in kleine dingen; even een rondje op kantoor lopen om te horen hoe het met iedereen is of samen buiten een stukje lopen in de pauze.”

Collega worden van Jeammene? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.