Sluiten

Duurzaamheid

Wij geloven dat een groene toekomst begint bij de installaties die we vandaag installeren. Lomans houdt zich dan ook actief bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van energie-efficiënte en duurzame gebouwinstallaties die bijdragen aan maatschappelijk verantwoorde omgevingen. Een optimaal en uitgebalanceerd installatieontwerp dat vakkundig is geïnstalleerd en onderhouden verbruikt minder energie en gaat aantoonbaar langer mee.

Duurzame leefomgeving

Als installatiebedrijf zijn wij ons bewust van het feit dat wij een belangrijke schakel zijn in het bouwen aan een duurzame leefomgeving. Zelf dragen wij ons steentje aan het milieu bij door:

  • Eigen zonnestroom via onze zonnepanelen op de daken van onze kantoorpanden..
  • Geen gas in onze panden, warmtepomp en stadsverwarming
  • Afvalscheiding door inrichten van milieustraten en CO2-reductie door het elektrificeren van het wagenpark
  • CO2-compensatie voor het gedeelte van ons wagenpark dat nog niet elektrisch is, door het aanplanten van bos in Bolivia en Oeganda.
  • Actief duurzame initiatieven aan te dragen bij opdrachtgevers en samenwerkingspartners.
  • Duurzame alternatieve opties te bieden bij opdrachtgevers en samenwerkingspartners
  • Hergebruik van materialen

Duurzaamheid door samenwerking

Een duurzame omgeving creëer je niet alleen, maar gezamenlijk. Bij Lomans zijn wij er ons van bewust dat een duurzaam bouwproject niet door een enkele partij gerealiseerd kan worden. Daarom werken we met verschillende partijen samen om zo goed mogelijk invulling te geven aan de duurzaamheidsambities van opdrachtgevers. Wij hebben op het gebied van duurzaamheid een bijzondere samenwerking met onze dochteronderneming De Groene Jongens, een gespecialiseerd bureau in het ontwerpen van duurzame oplossingen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Lomans is een innovatieve installateur die samenwerkingsgericht en vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzaam onderneemt en als moderne werkgever en partner duurzame waarde creëert op het gebied van People (tevreden medewerkers en klanten), Planet (duurzame inzet van middelen) en Profit voor nu en de navolgende generaties. Onze belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren op het gebied van People, Planet en Profit leest u hier.

In het kader van Profit zij wij bijzonder trots op het initiatief Montage Jongens. Deze dochteronderneming van Lomans richt zich op social return binnen de installatietechniek.

Over social return

Social return is tegenwoordig een contractvoorwaarde als het gaat om inkopen en aanbestedingen door de centrale overheid. Montage Jongens biedt structurele arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een innovatieve, vernieuwende én voor alle partijen winstgevende manier. De focus van hun projecten ligt op installatietechniek, waaronder de verzorging van zonnestroominstallaties, voor opdrachtgevers uit verschillende branches. Het is een jong bedrijf dat inspeelt op de veranderende maatschappij, waarbij Social Return On Investment (SROI) een belangrijke rol inneemt.