Sluiten

Big data

Tegenwoordig zijn woningen en utiliteitsgebouwen uitgerust met een grote verscheidenheid aan installaties en alledaagse apparaten die data verzamelen. De uitdaging zit in het op een juiste manier verzamelen, analyseren en interpreteren van de beschikbare (big) data, om deze door te vertalen naar concrete kennis en praktische toepassingen. Bij Lomans zijn wij weg van data, want data wijst ons de weg om van uw gebouw een comfortabel en slim gebouw te maken. Samen kennis maken? Neem contact op!

Meerwaarde creëren met data-analyse

Dankzij de grote hoeveelheid aan big data en technologische ontwikkelingen kunnen relatief eenvoudige metingen in waardevolle inzichten resulteren. Terugkerende patronen stellen ons bijvoorbeeld in staat om gebouwen slimmer te laten functioneren, efficiënter te communiceren en preventief in te spelen op mogelijke calamiteiten. Het resultaat is een slim, comfortabel en duurzaam gebouw dat de productiviteit van gebruikers maximaliseert en de ecologische voetafdruk minimaliseert.

Prestatiedata- en pakketten in een app

Wanneer mogelijk gebruiken we, los van de sensoren uit onderstaande pakketten, ook data uit andere gebouwsystemen. Alle gemeten data geven wij overzichtelijk weer via een dashboard in een app. Zo is de prestatiedata van uw gebouw altijd laagdrempelig inzichtelijk via uw computer, tablet of mobiele telefoon. We bieden diverse pakketten aan, zoals:

  • Comfort & Gezondheid (WELL)
  • Energie monitoring (BREEAM)
  • Bezetting (Wayfinding)
  • Legionella Detectie.

Om de voortgang en optimalisatie te bewaken is het goed om alle betrokkenen op de hoogte te stellen van de prestaties van uw gebouw. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om eens per kwartaal een rapport op te stellen en deze te bespreken. Los van deze pakketten is het uiteraard ook mogelijk om data-analyses uit te voeren die aansluiten bij uw specifieke vraagstuk. Neem voor vragen of maatwerk contact op met één van onze experts.