Sluiten

Opwaarderen brandveiligheid 34 parkeergarages gemeente Den Haag

12 juni 2018

Openbare aanbesteding

Vanuit een openbare aanbesteding, geïnitieerd door de gemeente Den Haag in samenwerking met adviesbureau Smits van Burgst, is ingeschreven op de aanvraag. De werkzaamheden omvatten het opwaarderen van de brandveiligheid van 34 niet-openbare parkeergarages in de gemeente Den Haag voor mei 2021. Wij zijn trots hier begin juli 2018 mee aan de slag te mogen gaan.

Onderscheidend door kwaliteit

Door het inzetten van onze specifieke kennis op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en dit al meerdere malen te hebben toegepast in parkeergarages, konden we ons plan van aanpak toespitsen op dit werk. Die kwaliteit was uiteindelijk de doorslaggevende factor om de opdracht aan Lomans en Bergh Brandscheidingen te gunnen. Inmiddels staan we klaar voor de start van een langdurige samenwerking.

Intelligente technieken

Lomans zal het aanbrengen van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en noodverlichting voor zijn rekening nemen. Bij oplevering worden alle brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties voorzien van een inspectiecertificaat.

Om ongewenste en onechte brandmeldingen te minimaliseren, worden de brandmeldinstallaties uitgevoerd met LIST-bekabeling.
Deze volledig gesloten sensorkabels zijn voorzien van thermische opnemers welke, afhankelijk van de situatie of regelgeving, op verschillende afstanden van elkaar zijn aangebracht. LIST combineert meerdere technieken in één snel werkend systeem. Een instelbaar temperatuursverschil zal binnen een eveneens instelbare tijd tot een alarm leiden, waardoor een snelle en uiterst betrouwbare detectie wordt gerealiseerd. De kabels zijn waterdicht en ongevoelig voor vuil en stof en daardoor uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes waar andere branddetectiemiddelen niet toepasbaar zijn, zoals parkeergarages. Daarnaast zijn deze kabels halogeenvrij, vlamdovend en vrijwel onderhoudsvrij.

Bergh Brandscheidingen zal de brandveiligheid opwaarderen door het bouwkundig afdichten van doorvoeringen, het aanbrengen van rolschermen en vervangingen van de deuren, kozijnen en beglazing in gecertificeerde brandwerende exemplaren.

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

2 december 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022