Sluiten

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Wij zijn trots dat wij per 1 juli 2021 onze samenwerking met Rijkswaterstaat mogen verlengen. Samen met BrandSafway en Marine Systems voeren wij ook de komende drie jaar onderhoud uit aan het informatiesysteem Landelijk Meetnet Water (LMW). We voeren deze werkzaamheden uit in opdracht van Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening. Het betreft het beheer en onderhoud LMW Fase 2 voor twee percelen: perceel Land en perceel Zee.

Met het LMW verzamelt Rijkswaterstaat via 472 meetpunten gegevens over het water. Dit netwerk zorgt voor de monitoring van waterstanden, stroomsnelheden, afvoeren, golven, waterkwaliteitsparameters en meteorologische informatie. Dit is niet alleen belangrijk voor bijvoorbeeld het KNMI en de havens van Rotterdam en Antwerpen, maar ook voor alle inwoners van Nederland; het netwerk zorgt er namelijk voor dat Nederland leefbaar en veilig blijft. Het is dus essentieel dat dit netwerk 24/7 en optimaal functioneert. Hierdoor blijft de kwaliteit en beschikbaarheid van de data geborgd.

Gerben Versluis – van Gammeren, Contractbeheerder Rijkswaterstaat bij Lomans, licht toe: “Vanaf 2015 voeren wij de werkzaamheden uit aan het perceel Zee, hier komt vanaf 1 juli 2021 perceel Land bij. Dit betekent dat wij ons huidige team gaan uitbreiden. Zo hebben wij inmiddels al een extra servicecoördinator en een servicetechnicus aangenomen. Het hele team dat werkt voor Rijkswaterstaat is echt samengesteld op basis van hun kennis van de specifieke werkzaamheden. Deze onderhoudswerkzaamheden vragen namelijk echt wel andere kennis en kunde dan onze reguliere projecten en contracten. Maar juist dat maakt het project voor ons zo bijzonder. Wij mogen bijdragen aan droge voeten en schoon water in Nederland; dat is toch fantastisch!”

De werkzaamheden aan de percelen zijn verdeeld over drie partijen. Versluis – van Gammeren vervolgt: “Brand houdt zich bezig met de civiele werkzaamheden voor zowel perceel Land als perceel Zee. Voor perceel Land werken we tevens samen met Marine Systems. Zij voeren de elektrotechnische en sensortechnische werkzaamheden uit in Zeeland, Brabant en een deel van Limburg. Lomans is verantwoordelijk voor deze werkzaamheden in de rest van Nederland.”

We willen Rijkswaterstaat bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en kijken ernaar uit om onze samenwerking te vervolgen!

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

2 december 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022

NVM Utrecht opgeleverd

15 maart 2022