Sluiten

Nieuw pand Capelle aan den IJssel

17 april 2020

Als totaalinstallateur realiseren wij in samenwerking met Heembouw zelf het nieuwe Lomans kantoor in Capelle a/d IJssel.
Het gebouw van twee verdiepingen bestaat uit 1.340 m2 kantoor- en opleidingsruimte en 320 m2 magazijn en is ontworpen door Heembouw Architecten.

Op de begane grond komt een verdiepte kuip. Deze gaat dienen als werkcafé. Naast werkplekken en een magazijn is er ook ruimte voor de Lomans Academy. Hier biedt Lomans de nieuwe generatie technici de kans om een complete opleiding te volgen op MBO niveau 2 en 3. Rondom de begane grond komt een groengevel, de verdiepingen krijgen een houten bekleding en de noordgevel is voorzien van veel glas zodat het kantoor verbinding heeft met de omgeving. Lomans heeft de duurzaamheidsambitie om een GPR score te halen van 8.

Het nieuwe kantoor wordt het visitekaartje met een energielabel A++, fijne werkplekken in een duurzaam en gezond kantoor. De oplevering prognose is eind 2020.

Op deze pagina volgt u alle updates rondom de bouw van ons nieuwe pand in Capelle aan den IJssel.

12 maart, 2021
3D Scan van het kantoor

4 december, 2020
Heembouw levert nieuw duurzaam kantoor Lomans Totaalinstallateur op

Vrijdag 4 december was de feestelijke oplevering van het nieuwe kantoor van Lomans Totaalinstallateur in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe pand werd door Heembouw ontworpen en gerealiseerd. Het interieurontwerp is van Wildenberg Interieurarchitectuur. Door de corona maatregelen vond de oplevering plaats in klein comité. Alle betrokkenen vanuit Heembouw en Heembouw Architecten hadden voor Lomans een korte videoboodschap ingesproken met felicitaties, wat erg werd gewaardeerd.

18 november, 2020
Nog twee weken tot aan oplevering

Het realisatie team legt de laatste hand aan het interieur en ook het straatwerk is bijna gereed. Op de verdiepingen zijn de glazen binnenwanden geplaatst en is de houten wandbekleding  gemonteerd op een grijze geluidsabsorberende ondergrond.

De eerste verdieping is aan de buitenzijde bekleed met houten panelen. De begane grond lijkt nu nog zwart, maar hier komen groene klimplanten waardoor het gebouw een deels groene gevel krijgt. In het voorjaar hoopt Lomans hiervan te kunnen genieten!

30 oktober, 2020
Deze oplevering nadert

Begin december wordt het nieuwe kantoor aan Lomans opgeleverd. De houten gevel bekleding is geheel gemonteerd en de inrichting van het kantoor krijgt steeds meer haar uiteindelijk vorm. De binnenwanden op de verdieping hebben kleur gekregen en de vloerbedekking op zowel de begane grond als de eerste verdieping liggen erin. Ook wordt er hard gewerkt om het werkcafé “de Kuip” in te richten. Het buiten terrein wordt verder aangelegd.

2 september 2020
Houten gevelbekleding

De houten gevelbekleding wordt verder gemonteerd en ook de binnenwanden verder afgewerkt.

21 augustus 2020 
Plaatsen metal stud

De metal stud wanden zijn geplaatst. De indeling van de verdiepingen krijgen zo steeds meer hun uiteindelijke vorm. Ook liggen de eerste zonnepanelen op het dak.

17 juli 2020 
Lomans Totaalinstallateur plaatst de 1e lat van de gevel!

Door de corona-maatregelen kon de traditionele 1e paal niet feestelijk worden gevierd en daarom is dit alternatief moment bedacht: “de eerste lat”.

Vrijdagmiddag 17 juli 2020 heeft Paul Lomans deze symbolische lat aan het pand bevestigd. Een mooi en feestelijk moment waar getoost is op de realisatie van een gezond en duurzaam kantoor dat toekomstklaar is. Het moment was digitaal via een livestream te volgen. Zo werd het een corona-proof moment waar de aanwezigen en de kijkers door o.a. Joost den Otter en Hugo Overakker werden meegenomen in het project, het proces en de samenwerking.

03 juli 2020 
Sandwich panelen

Inmiddels zijn de vliesgevels geplaatst en worden deze binnenkort voorzien van glas. De sandwich beplating is rondom aangebracht en het dak wordt geplakt.

Nog voor de bouwvakantie zal het gebouw wind- en waterdicht zijn, waarbij in de bouwvakantie de installaties doorgaan. Hierna wordt er gestart met de afbouw en zal de gevel worden voorzien van de FSC Douglas houten geveldelen, welke zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

12 juni 2020
Leggen kanaalplaat vloeren dak


05 juni 2020 
Opbouw staalconstructie

Het frame van het kantoor wordt opgebouwd uit staal.

25 mei 2020 
Funderingswerkzaamheden

Voortgang funderingswerkzaamheden in Capelle aan den IJssel voor het nieuwe kantoor van Lomans.

In de fundering is net zoals bij de nieuwe huisvesting van Heembouw Kantoren circulair constructiebeton toegepast. Klik hier voor een korte video van New Horizon over deze duurzame ontwikkeling in de bouw.

17 april 2020 
De nieuwbouw van ons kantoor in Capelle aan den IJssel is gestart

Deze week is er een begin gemaakt met de fundering van het 1.660 m2 grote kantoor. De eerste paal werd geslagen, in verband met de corona-omstandigheden zonder publiek. Afgelopen vrijdag is de heistelling gearriveerd en daarmee is het heien officieel begonnen.

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

2 december 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022