Sluiten

Maak kennis met onze nieuwe directeur

25 januari 2018

Donderdag 25 januari 2018 is om 08:30 het stokje van Algemeen Directeur van Lomans, na een jaar onder leiding van Joost den Otter gestaan te hebben, overgedragen aan Tigo Meijer.
Oké, het is eigenlijk maar voor één dag…daarna neemt Joost het stokje weer over.

Baas van Morgen

Tijdens JINC Baas van Morgen op donderdag 25 januari 2018 ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super Bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland samen laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.

Onze nieuwe directeur

Bij Lomans hebben we het genoegen om een dag onder leiding te staan van Tigo Meijer (14 jaar) uit Leusden. Om 08:30 startte de werkdag van onze nieuwe directeur. Na een voorstelronde in het bedrijf was het tijd voor serieuze zaken; de plannen voor 2018 bespreken voor onze vestiging in Capelle aan den IJssel, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie in kaart brengen en het omzetoverleg.

‘’Een goede directeur weet wat er in de organisatie speelt’’

Tigo Meijer

Na een welverdiende lunch vervolgden de twee directeuren hun weg naar Amsterdam voor de slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst.

Tigo kijkt terug op een leuke en leerzame dag bij Lomans. Als tip geeft hij mee dat het belangrijk is om als directeur een goede aansluiting met de collega’s te houden; weten wat er speelt.

We bedanken Tigo voor zijn dag als directeur bij Lomans en we wensen hem veel succes in zijn carrière!

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen ze kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 45.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

2 december 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022