Sluiten

Europalaan 40

April 2018 – juni 2019
Kantoren
7.000 m2
Smart Buildings / Werktuigkunde
Meer informatie?

Het kantoorpand aan de Europalaan 40 in Utrecht is tijdens deze renovatie klaarge¬maakt voor huurder ABN AMRO Bank N.V. We hebben op zeven verdiepingen aan¬passingen gedaan aan de installaties zodat deze weer voldoen aan de huidige eisen. Duurzaamheid stond daarbij centraal; het pand beschikt sinds de oplevering over een comfortabel binnenklimaat en een energielabel A.

Comfortabel en duurzaam

Het pand aan de Europalaan bestaat uit meerdere bouwdelen, waarbij dit project het 7.000 m2 tel¬lende bouwdeel A omvatte. Het project is in twee fasen uitgevoerd. In fase 1 hebben we het geheel voor Commerz Real AG casco in orde gemaakt voor de verhuur. In fase 2 hebben we alle huurders¬wensen verwerkt in een inbouwpakket.

Voor het inbouwpakket heeft Lomans zelf het ontwerp verzorgd voor zowel de E- als W-installaties. Omdat ABN AMRO het pand zo spoedig mogelijk wilde betrekken hebben we het project in diverse fasen opgeleverd. Uiteraard was overlastbeperking daarbij belangrijk; de gebruikers die op dat mo¬ment al in het pand gevestigd zijn moeten immers zo min mogelijk gestoord worden in hun primaire (werk)proces.

Eyecatcher

Eyecatcher van het pand is het restaurant en tevens werkcafé op de begane grond, waar de installaties vrijwel volledig zichtbaar zijn in het open plafond. Naast de installatieaanpassingen op de diverse verdiepingen, hebben we tevens vijf tweevoudige laadpalen geplaatst op de parkeerplaats aan de voorzijde van het pand.

Met deze renovatie is het pand toekomstbestendig én is de CO2-footprint drastisch verlaagd.

Typisch Lomans

  • Installatieontwerp
  • Duurzaamheid
  • Gefaseerde oplevering
  • Comfortabel binnenklimaat