Sluiten

De Groene Jongens op het Technasium voor uitdagende casus

23 november 2016

Na het succes van het eerste project vorig jaar is Arjon de Haan van de Groene Jongens wederom als opdrachtgever actief op het technasium in Ede. ‘Ik vind het belangrijk dat duurzaamheid de aandacht krijgt die het nodig heeft. Het is namelijk van belang dat de aarde nu en voor de toekomst beschermd wordt en voor iedereen leefbaar blijft. Het is leuk en inspirerend om te zien dat de leerlingen dit project met zoveel enthousiasme oppakken’, aldus Arjon

De Groene Jongens opdrachtgever op Het Streek in Ede

Met behulp van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven streeft een technasium naar levensecht onderwijs. Aan de Groene jongens voor de tweede keer de taak om opdrachtgever te zijn voor een project in 3 VWO en 3 HAVO op CSG Het Streek in Ede.
Ook deze keer kijken zij weer uit naar de verrassende oplossingen en ideeën.

Technasium?Het technasium is een opleiding binnen het havo en VWO waarbij leerlingen met interesse voor bèta en techniek uitgedaagd worden om in teamverband oplossingen te vinden voor een vraagstuk uit de praktijk. In Nederland zijn er momenteel ruim 80 scholen met een technasiumafdeling. Een technasiumleerling volgt op school de reguliere vakken maar heeft daarnaast 5 uur per week het vak O&O: onderzoeken en ontwerpen. In de eerste 4 leerjaren zijn er jaarlijks 4 uitdagende projecten waar een casus, verstrekt door een externe opdrachtgever, als uitgangspunt dient.

Van kantoor naar appartement

De opdracht voor de 14/15-jarige scholieren sluit goed aan bij wat De Groene Jongens in de praktijk ook veel tegenkomen: een ontwerp maken om een bestaand (leegstaand) kantoorgebouw te transformeren naar een appartementencomplex.

De leerlingen moeten hierbij rekening houden met de volgende aspecten:

  • de locatie van het pand
  • de bouwkundige mogelijkheden
  • de woningbehoefte-doelgroep
  • de mogelijke indeling van de ruimtes binnen én buiten
  • de toepassing van duurzame energie
  • het behalen van een gunstig energielabel

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

2 december 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022