Sluiten

Marco van Laar

Leidinggevend Monteur Werktuigkunde

"Je kan op iedereen bouwen ongeacht welke functie je hebt. Dat is de echte kampioensmentaliteit voor mij".

Marco van Laar werkt sinds 2009 bij Lomans en is als leerlingmonteur begonnen. Tegenwoordig  is hij Leidinggevend monteur werkbouwkundige installaties. Volgend jaar zal Marco doorgroeien naar hoofdmonteur. “Als ik mijn tanden ergens in zet laat ik niet los, dan wil ik mijn doel bereiken.”

Bij Lomans “Ben ik werkzaam als leidinggevend monteur werktuigbouwkundige installaties. Ik ben dagelijks bezig met het aansturen van de jongens, planningen, bestellen van spullen, woon vergaderingen bij en ik ben voor de jongens op de bouw de persoon die alles regelt.”

Het leukste aan mijn werk “zijn toch wel de grote projecten en het plannen van die projecten zodat alles gewoon goed loopt. Ik vind het leuk om te zien dat zonder druk op de bouw alles goed verloopt. Wat ik ook heel leuk vind is dat ik nu met heel veel leerlingen aan het werk ben. Ik ben praktijk- en werkplekbegeleider bij Lomans en vind het superleuk om die ontwikkelingen te zien bij de leerlingen. Ik zeg altijd tegen de leerlingen dat fouten maken mag, zo durven de leerlingen veel dingen ook echt zelf te doen. Daar geniet ik echt van”

Ik ben trots op “Het moment dat ik van begin tot eind aan een klus werk en dat het eigenlijk zonder problemen verloopt. Of op het moment dat ik zelf alle probleempjes op kan lossen. Zo hoef ik zo min mogelijk terug te vallen op de kantoormedewerkers. Ik ben gewoon wel echt trots als je alles helemaal zelf doet, dan zie je ook aan het einde het resultaat en dan besef je ook dat je dat echt hebt gedaan.”

Ik wil nog bereiken “Vanaf januari word ik hoofdmonteur. Dan ga ik grotere projecten doen en dat wil ik ook echt. Soms merk ik dat kleinere projecten ook fijn zijn om even op adem te komen, maar mijn ambitie ligt wel echt bij de grotere projecten. Het liefst steeds groter en dan alles in goede banen leiden.”

De sfeer in het team “is echt erg goed. Dan heb ik het over de mensen op kantoor, de jongens op de bouw en de jongens uit mijn team die niet op de bouw zitten. We zijn niet alleen zakelijk bezig, maar we bellen elkaar tussendoor ook vaak om gewoon even te vragen hoe het gaat. Ik bel net zo makkelijk met de manager als dat ik een leerling bel. Ook bij de leerlingen zie ik een bepaalde drive dat ze net een stapje extra voor je zetten.”

Waarin vind jij ontspanning? “Voetbal is voor mij heel belangrijk dat staat voor mij bovenaan. Dit is wel echt een uitlaatklep voor mij. Ik ben er ook harstikke druk mee en bedreven in en dat vind ik gewoon fijn. Ik ben ook jarenlang trainer geweest bij de jeugd en dat aspect komt dan weer terug in mijn werk namelijk: dat werken met leerlingen. Ik vind dat gewoon heel erg leuk en dat geeft mij ook zeker wel een bepaalde ontspanning. Dat je die jongens ziet groeien en dat je ze uiteindelijk los kan laten geeft mij ook voldoening en ontspanning.

De kampioensmentaliteit betekend voor mij “De winnersmentaliteit. Als ik ergens mijn tanden in zet laat ik ze ook echt niet los, dan wil ik gewoon mijn doel bereiken. Ik vind dat het ook te maken heeft met hoe je dingen aanpakt. Lomans geeft ook echt het vertrouwen aan hun medewerkers dat ze zelf dingen kunnen oplossen. Dat is voor mij ook de kampioensmentaliteit. Ook vertrouwen hoort erbij. Kleine dingetjes maken het geheel, Lomans kiest er bijvoorbeeld voor niet het goedkoopste gereedschap te gebruiken zodat je geen last van je hand krijgt etc. Zulke dingen zijn gewoon top.”

“Ik wil graag als laatst nog iets benadrukken. Lomans is echt een familiebedrijf en dat vind ik belangrijk om te zeggen. Ik heb zelf privé best wat nare dingen mee gemaakt. En ik heb gezien en meegemaakt hoe Lomans als bedrijf mij heeft gesteund. Dat vind ik echt heel erg mooi. Als ik zie hoeveel mensen binnen Lomans achter mij staan en mij steunen, van de leerlingen tot aan de directeur doet mij dat echt goed. Je kan op iedereen bouwen ongeacht welke functie je hebt. Dat is de echte kampioensmentaliteit voor mij.”

Collega worden van Marco? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.