Sluiten

Corné Jansen

Manager Inkoop & Logistiek

“Ik wil graag voor meerwaarde zorgen. Iets betekenen voor de organisatie."

Corné Jansen is Manager Inkoop & Logistiek bij Lomans Amersfoort. Na ruim 33 jaar als inkoper is hij niet minder enthousiast over zijn vak. “Ik wil graag voor meerwaarde zorgen. Iets betekenen voor de organisatie: rendement en kwaliteit, maar ook continuïteit en synergie in de inkoop. Met ons team wil ik de inkoop en logistiek naar een hoger plan tillen. Daarbij helpt het dat collega’s ons tijdig inschakelen bij een project. Want optimaal inkopen doen we samen. Voor het beste resultaat voor de klant én de ontwikkeling van Lomans.”

Je bent Manager Inkoop & Logistiek bij Lomans, wat houdt dat precies in? “Op de eerste plaats: inkopen voor het beste resultaat en het beste rendement voor de organisatie. Dat doe ik samen met het team inkoop en logistiek. Waar bijvoorbeeld ook het wagenparkbeheer, magazijn en logistiek, facilitair, de schoonmaak en receptie onder vallen. Want alles waar een factuur aan hangt hoort bij het inkoopproces: van prijsopgave tot materialen bestellen. Het is telkens spiegelen naar de klantwens en afstemmen met onze projectleiders en  managers klantenteam om zo tot de beste keuze te komen. Prijstechnisch uiteraard, maar ook volgens de beste kwaliteit en op de juiste plek. Dat is de kunst van een tactische inkoopstrategie.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk? “Dat ik als spin in het web fungeer. Ik heb met alle disciplines contact. Van het selecteren en contracteren van leveranciers tot projectleiders/managers, aannemers en monteurs; zowel externe als interne klanten. Dat is gewoon ontzettend leuk. Dankzij mijn ervaring zie ik waar we kunnen verbeteren en scherp kunnen aanbieden.”

Waar ben je trots op? “De algehele dynamiek binnen ons team. Dat is een groep van tien hele leuke collega’s van verschillende disciplines die elkaar versterken. Wij kennen geen ‘nee’ en ontzorgen onze klant. Daar zijn we heel sterk in. We hebben allemaal een hands-on mentaliteit en de sfeer is fantastisch. We scoren ontzettend hoog op werkplezier, een 9,5 zelfs.”

“We zijn ook  één van de 24 installateurs bij de Coöperatieve Inkoopvereniging De Grote Club, beter bekend als DGC. Ik zit in veel projectgroepen en daar deel ik mijn enthousiasme met vakbroeders. Zij sluiten namelijk raamcontracten af voor de grootste leveranciers waar we zaken mee doen. Zoals aannemers, onderaannemers of energieleveranciers. En doordat wij veel inkopen via de DGC zijn de prijscondities heel voordelig. Daar profiteren onze klanten ook van.”

Wat wil je nog bereiken? “De functie die ik nu heb, leidinggeven aan een team, heb ik altijd geambieerd. Daarnaast wil ik Lomans verder helpen ontwikkelen en de inkoop weer naar een hoger plan tillen; daar focus ik mij nu op. Ik ken Joost [directeur] van vroeger. We werkten samen bij een ander installatiebedrijf en hebben elkaar na 12 jaar weer gevonden. Begin dit jaar vroeg Joost mij, “Corné, heb je nog genoeg uitdaging?” Ik zoek graag de hectiek een beetje op, dat is de aard van het beestje. Dus in januari heb ik de kans gekregen een team samen te smeden voor Inkoop en Logistiek. Een mooie kans.”

Waarin vind jij ontspanning? “De mooie projecten. En dat ik tegemoet kan komen aan de klantwens door mooie inkoopresultaten te behalen. Daar gaat het om.”

Wat betekent de Kampioensmentaliteit voor jou? “Denken in oplossingen en alles als een uitdaging zien. En daarbij altijd oog hebben voor de vraag van de klant.

Hoe kunnen collega’s daarbij helpen? “Collega’s kunnen daarbij helpen door op tijd onze afdeling in te schakelen voor een prijsopgave. Want inkoop kost tijd. Hoe eerder we meegenomen worden bij een project, hoe beter we kunnen meedenken. Daar doet iedereen zijn voordeel mee: een scherpe offerte en goed materiaal. Als we weten wat eraan zit te komen, kunnen wij ons werk het beste doen. Dus aan de mannen op de bouw, klantenteams en andere collega’s; schakel ons tijdig in. We denken graag mee. Want regeren is vooruitzien!”

Collega worden van Corné? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.