Nieuw sorteer- & distributiecentrum voor PostNL in Nieuwegein

Looptijd:                  december 2016 – september 2017
Opdrachtgevers:   Aan de Stegge Twello
E-installaties:        beveiliging-, camera-, gebouwmanagement-, licht-, kracht-, brandmeld- en geluidsinstallatie
W-installaties:      hemelwater-, vuilwater-, drinkwater-, brandbestrijdings-, sanitaire-, gas-, verwarming-, ventilatie-, koeling- en regelinstallatie.


 

Op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein is een nieuw sorteercentrum voor PostNL gerealiseerd op een kavel van bijna 34.000 m2 groot. De stijgende vraag naar pakketbezorging maakte uitbreiding voor PostNL noodzakelijk. Met een oppervlakte van ruim 10.215 m2 is het distributiecentrum in Nieuwegein de grootste van Nederland.

Typisch Lomans

We verdiepen ons graag in de cultuur en het specifieke gebruik van het gebouw. Aan de hand van de situatie en aandachtsgebieden analyseren we wat voor een betreffend gebouw de beste oplossing is. De eisen, wensen en de behoeftes van de klant stellen wij hierin voorop. Elk gebouw en elke klant is namelijk anders en dat maakt ook dat elke situatie en elk aandachtsgebied verschilt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste elementen van dit project uit.

BREEAM-NL Excellent

PostNL heeft de ambitie om voor deze nieuwbouw het certificaat BREEAM-NL Excellent te verkrijgen. BREEAM is een integrale en internationaal erkende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM-NL Excellent is de op een na hoogste duurzaamheidgraad. Het keurmerk gaat verder dan alleen energie- en materiaalgebruik. Het gaat om de realisering van een duurzaam gebouw in de brede zin van het woord.

Om hieraan te voldoen hebben wij onder andere een warmtepomp, Led-verlichting en energiemeters bij alle groepenkasten en warmtemeters geplaatst. De luchtaanzuigingspunten voor de kantoren zijn zodanig gepositioneerd dat er geen vervuilde lucht van de loading docks wordt aangezogen en door het gehele pand zijn waterbesparende maatregelen toegepast. De parkeerplaatsen zijn uitgerust met laadpalen voor elektrisch vervoer.

Temperatuur regulatie

De nieuwe locatie is onder andere uitgerust met een ruimte waar het mogelijk is om de temperatuur te reguleren en een koelcel om medicijnen gekoeld te bewaren. Hiermee speelt PostNL in op de toenemende vraag van transport van onder andere medicijnen in de healthcare sector. Om de juiste temperatuur te garanderen wordt op een zestal plaatsen de temperatuur gemeten. Door middel van warmtepompen geven we desgewenst warmte of kou af aan de toegevoerde lucht waarmee we de ruimte binnen de gewenste temperatuureisen houden. De temperatuur wordt bewaakt via het regelsysteem.

Beveiliging

Naast duurzaamheid was ook beveiliging een van de speerpunten van PostNL. Het pand is uitgerust met 180 camera’s waarbij de pakketten van aankomst tot vertrek gemonitord kunnen worden. Bepaalde delen van het gebouw voldoen aan Borg klasse 4, het hoogste niveau beveiliging. Daarnaast is de PostNL locatie voorzien van toegangscontrole, zodat gevoelige zones van het pand beschermd worden.

Korte looptijd

Het project is opgeleverd in een looptijd van slechts 34 weken. Dankzij een goede samenwerking met alle betrokken partijen en het werken met een lean planning kon het project in het korte tijdsbestek gerealiseerd worden.

PostNL Nieuwegein PostNL Nieuwegein PostNL Nieuwegein PostNL Nieuwegein
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans