Sluiten

Gemeentehuis Zuidplas

Februari 2018 – maart 2019
Kantoren
4.000 m2
Elektrotechniek / Werktuigkunde
Meer informatie?

Gemeentehuis Zuidplas aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel is een duurzaam, energieneutraal gebouw dat ruimte biedt aan 200 medewerkers van de gemeente. Lomans heeft in bouwteamverband alle ge¬bouwgebonden installaties en de installaties voor inrichtingszaken verzorgd.

Duurzaam en energieneutraal gebouw met diverse gebruiksfuncties onder één dak

Waar bezoekers van Gemeente Zuidplas eerst naar vier verschillende locaties moesten voor raadsactiviteiten, publiekszaken, ambtelijke organisatie en huwelijkszaken, komen zij nu samen op één locatie aan het Raadhuisplein. Het bestaande hoofdgebouw werd gesloopt, de grond bouwrijp gemaakt, de nutsvoorzieningen aangepast en de nieuwbouw werd gerealiseerd. Ondertussen bleef het marktplein voor het gemeentehuis volledig in gebruik door een efficiënte logistieke afstemming.

BIM-model met virtuele vooroplevering

In samenwerking met Heembouw hebben we door middel van een BIM-model een virtuele digitale vooroplevering kunnen realiseren. De opdrachtgever kon met behulp van een VR-bril op innovatieve wijze het gebouw al bekijken en controleren. Hierdoor werden grijze gebieden en faalkosten geminimaliseerd en kregen de opdrachtgever en eindgebruiker een goed beeld van het nieuwe pand. Om de uitvoering van het project en de samenwerking tussen de bouwpartners goed te laten verlopen hebben we gebruik gemaakt van een LEAN-planning.

  • BREEAM Excellent

  • Social return

  • Typisch Lomans

    • Energiezuinig / BREEAM Excellent
    • Ontwerpen in BIM
    • Samenwerking Montage Jongens (social return)