Sluiten

Gemeentehuis Dronten

januari ‘19 – maart ’21 (incl. ontwerpperiode)
Kantoren
9.800 m2
Elektrotechniek / Smart Buildings / Werktuigkunde
Meer informatie?

Vanaf januari 2019 tot maart 2021 werkten we in bouwteamverband aan de renovatie van Gemeentehuis Dronten. We droegen de ontwerpverantwoording vanaf het programma van eisen tot en met de realisatie. Een project waar we alle installatiedisciplines vertegenwoordigden. We realiseerden samen met de bouwpartners een duurzaam pand waarbij we rekening hielden met milieubelasting, circulair bouwen, energieverbruik (EPC=0) en exploitatiekosten.

Werktuigkundige installaties: klimaatinstallaties d.m.v. twee warmte­pompen lucht-water, lage temperatuur verwarming d.m.v. twee warmtepompen lucht-water, vloerverwarming, verwarming en koeling d.m.v. inductie-units en klimaat­plafond in de raadzaal, meet- en regelinstallaties (GBS inclusief monitoring), sanitaire installaties (drinkwater, sanitaire toestel­len), hemelwaterinstallatie met grijswateropvang in 20.000 liter buffervaten t.b.v. hergebruik, vuilwaterinstallatie, brandblusinstallatie, sprinklerinstallatie, combinatie buffervat met bron.

Elektrotechnische installaties: voedingsstructuur met nieuwe transforma­tor en hergebruik noodstroomaggregaat, aardings- en vereffeningsinstallatie, licht en krachtinstallatie, kabel-/wandgootinstallatie, data-/telefooninstallatie, incl. glasvezel­backbone, beveiligingsinstallaties (toegang, CCTV, inbraak, intercom), verlichtingsinstallatie inclusief lichtstur­ingssysteem en noodverlichting, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, audiovisuele installaties, noodstroomvoorziening specifieke installatie, PV-installatie, Power Parking: PV-installatie boven parkeerplaat­sen inclusief batterij opstelling voor energieopslag, 4-voudige laadpalen en energiemonitoringssysteem.

Een energieneutraal en circulair pand

Het monumentale pand uit 1981 beslaat vijf bouwlagen en kreeg naast een totale refit ook een uit­breiding bestaande uit een nieuwe entree. We waren verantwoordelijk voor het ontwerp tot en met de realisatie van alle installaties en zijn betrokken geweest bij het gehele traject: van het program­ma van eisen tot aan de oplevering, nazorg en de onderhoudsperiode. Daarbij is zowel de kwaliteit als de afwerking van de techniek van een zeer hoog niveau.

 • EPC = 0 en circulair bouwen

 • Power Parking

 • Typisch Lomans

  • Design & Construct
  • Gemeentelijk monument
  • Verduurzaming (All-Electric, EPC=0, hergebruik regenwater)
  • Circulair bouwen
  • GPR Gebouw
  • Zeer hoog installatie-afwerkniveau
  • Social Return

  Meer informatie?

  Neem contact op met:
  John Weitz
  Adviseur