Sluiten

Ton Peek

Senior Engineer

“Ik ga met een goed gevoel naar huis, als ik een productieve dag heb gehad.”

Als hij maar met zijn handen bezig kan zijn, dan is Ton Peek, senior engineer op zijn best. Bij Lomans houdt hij zich volledig met elektrotechniek bezig. Hij zorgt dat er een goed ontwerp op tafel komt en alle materialen kunnen worden ingekocht voor de jongens op de bouw. Inmiddels werkt Ton twee jaar bij Lomans, waar hij helemaal op zijn plek zit. 


Bij Lomans “houd ik mij bezig met alles wat te maken heeft met elektrotechniek. Aan de hand van het bestek, of de gestelde eisen, maak ik met mijn team een compleet ontwerp. Na het ontwerp volgen we de uitvoering, ondersteunen we de projectleider waar nodig, en bereiden we de inkoop voor”

In mijn rol als senior engineer voel ik mij echt verantwoordelijk om de tekeningen die wij krijgen, te vertalen naar goede uitvoeringstekeningen, zodat de collega’s op de bouw daarmee aan de slag kunnen. Dat de juiste informatie op de tekeningen staat is dus van groot belang. Welke groepsnummertje bij welk lampje hoort. Alles moet natuurlijk wel goed ingekocht zijn.”


Het leukste aan mijn werk
. “Het werk is heel afwisselend. Mijn taken zijn elke keer anders. Daarnaast krijg ik veel vrijheid binnen Lomans. Het leukste is wel om te werken in een team waarin iedereen gemotiveerd is. De diversiteit, de taken, de afwisseling en het samen werken in een projectteam, daar krijg ik echt energie van”.


Waar ben je trots op
“Het meest trots ben ik toch wel op het project waar we momenteel mee bezig zijn. Dat is Ruijterkade in hartje Amsterdam. Wij zijn daar samen met ons team een heel mooi monumentaal pand aan het renoveren. Het is een bijzonder werk, want een oud pand renoveren is natuurlijk heel anders dan een nieuwbouwproject. Waarbij in de nieuwbouw alles op de millimeter moet worden uitgevoerd, is dit bij een renovatie wat minder goed geregeld qua maatvoering. Het komt nogal eens voor dat een wand niet helemaal recht staat. Hierbij zoek je dan ook altijd wel naar een passende oplossing. Daar zie je dan ook echt de kracht van onze zelfstandige monteurs en daar stemmen wij als engineers de aanpassingen op af.”

Wat wil je nog bereiken “Ik ben techneut in hart en nieren. Het liefst ben ik de hele dag met mijn handen bezig, tekeningen controleren, schetsen etc. Hierdoor merk ik dat ik momenteel wel echt op mijn plek zit. Natuurlijk blijf ik wel leren en dat moet ook wel, want binnen de techniek verandert er heel veel, denkend aan het 3D-tekenen met Revit. Wij gaan daarom ook wel eens op cursus, zodat we weer worden bijgeschoold volgens de laatste normen.”

De sfeer in ons team
“De sfeer is heel goed. Er worden regelmatig activiteiten buiten de werk omgeving georganiseerd. Hierdoor proberen we nóg meer de verbinding met elkaar te zoeken en te krijgen. Dit maakt de sfeer dan niet alleen nog beter, maar levert automatisch ook meer werkplezier op.”


Waar vind jij ontspanning
“Als ik enthousiast ben over een project of start met iets nieuws kan ik mij daar volledig in verliezen. Ontspanning heb ik dan écht nodig. Onder andere door op een racefiets te stappen of in de winterperiode op spinning fiets. Tevens gebruiken we binnen Lomans de Ommetje-app, wat vooral in de corona-periode heel fijn was. Het beviel mij zelfs zo goed, dat ik het nog steeds in mijn routine heb zitten. Om 06:45 uur ga ik een half uur wandelen, zodat ik om 07:30 uur fris en fruitig achter mijn bureau zit. Uiteraard sluiten we de week op vrijdagmiddag af, met een drankje in de Lomans kroeg.”


Goed voor elkaar betekent voor mij “
Dat alles bespreekbaar is bij Lomans. Durf je vinger op te steken, je wordt namelijk écht gehoord. Durf je probleem te delen met je collega’s, van privé tot werk. Ook de minder leuke dingen zijn bespreekbaar, die werkcultuur heeft Lomans dus goed voor elkaar.”

“De markt praat dan ook over de “Lomans familie”, maar die moet je zelf ervaren om te kunnen begrijpen.  Kom je trouwens ergens niet uit, dan kan je altijd een beroep doen op de afdeling Advies & Engineering binnen Lomans. Ook zorgen zij ervoor dat de technische kennis op peil blijft, en dragen zeker bij aan de ontwikkeling van alle medewerkers.”