Sluiten

Ramon van Dok

Servicetechnicus

'Wat ik het leukst vind aan deze functie is dat wanneer er een onoplosbare storing blijkt te zijn, wij met het hele team klaar staan. Zowel voor de opdrachtgever als voor elkaar, en de storing toch weten op te lossen. Dat is toch gaaf?!'

Ramon van Dok werkt al 13,5 jaar bij Lomans. Ramon: “Ik ben als Servicemonteur op de afdeling Beheer en Onderhoud begonnen. Nu ben ik doorgegroeid tot Servicetechnicus/Elektromonteur bij Lomans.” Naast dat hij zich dagelijks bezig houdt met storingen, elektrische installaties en het contact met klanten, voert hij ook inspecties uit. “Het totale plaatje spreekt mij aan, van het inspecteren tot het contact met de klant. Ik geniet van elk aspect.”

Bij Lomans… “ben ik Servicetechnicus/Elektromonteur, daarnaast voer ik de nood- en vluchtwegverlichting en elektrische inspecties uit. Binnen de serviceafdeling van Lomans houd ik me bezig met het oplossen van storingen en de geplande werkzaamheden. Hierbij werk ik veel zelfstandig, maar kan ik altijd rekenen op steun van mijn collega’s.”

Het leukste aan mijn werk is “eigenlijk alles. Van jongs af aan heb ik altijd al van een service-functie met veel zelfstandigheid gedroomd. In het weekend denk ik dan ook altijd; ik ben blij als het weer zondagavond is en ik de volgende morgen weer aan het werk kan!” “Wat ik het leukst vind aan deze functie is dat wanneer er een onoplosbare storing blijkt te zijn, wij met het hele team klaar staan. Zowel voor de opdrachtgever als voor elkaar, en de storing toch weten op te lossen. Dat is toch gaaf?!”

Ik ben trots op “ons team en hoe wij met zijn allen de service oppakken. Toen de serviceafdeling opgericht werd, was ik in eerste instantie de enige Elektromonteur. Maar, door de vele aanvragen en opdrachten zijn wij uitgegroeid tot een team met vijf Elektromonteur.” “Iedereen in dit team heeft zijn eigen kwaliteiten en staat voor elkaar klaar waar nodig. En dat we daar dan ook een mooi stuk installatie bij neerzetten, is helemaal geweldig.”

De sfeer in het team? “De sfeer op het werk vind ik ook erg belangrijk. Zo is de sfeer onderling in het team monteurs erg goed. Mocht er dan een keer een storing in het weekend plaatsvinden, dan staat ook het hele team klaar om de storing op te lossen en je te helpen.” “Dat je elkaar altijd kunt bereiken, duidt wel op een goede communicatie in het team. Mijn collega’s geven dan ook echt het familiegevoel. Dat is toch mooi binnen een bedrijf!”

Ik wil nog bereiken “Dat ik mijn kennis nog verder kan ontwikkelen. Dan hebben we het echt over het behalen van diploma’s en certificaten. Zo blijf ik ook op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied.” “Zoals ik al eerder zei, is deze functie hetgeen dat ik altijd al heb willen bereiken. Dus als ik dit tot aan mijn pensioen zou mogen blijven doen, dan ben ik gelukkig!”

Hoe kan jij ontspannen tijdens je werk? “Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk, dus dit is eigenlijk al ontspanning voor mij.”
“Verder vind ik in het weekend veel ontspanning in mijn gezin, en dan met name mijn dochters, met wie ik graag ga varen in onze rubberboot. Verder ben ik ook veel te vinden in de volleybalhal van Allvo, waar mijn dochters spelen. Hier sta ik hen vaak aan te moedigen op de tribune.”

‘Goed, voor elkaar’ betekent voor mij… “dat wij met z’n allen binnen Lomans, maakt niet uit welk team of welke afdeling, de klant tevreden houden en hierbij een mooie installatie afleveren.”

Collega worden van Ramon? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.