Sluiten

Monique Aaftink

Assistent Inkoop & Logistiek

“Bij Lomans staan wij altijd voor elkaar klaar, zonder dat je erom hoeft te vragen. Goed voor elkaar dus!’’

Monique is het best in haar element als ze als spin in het web kan fungeren. Dagelijks is zij actief bezig met de planning van technische uitzendkrachten op de bouwprojecten, zodat er op elk project voldoende capaciteit is. Daarnaast geeft zij graag ondersteuning aan andere collega’s waar mogelijk. Zo organiseert zij mede de jaarlijkse evenementen en heeft zij zich ingezet bij het bedenken van de nieuwe werkkleding & sportkleding. Als ze maar bezig kan zijn.

Bij Lomans “zit ik nu op de afdeling Inkoop & Logistiek. Ik ben voornamelijk bezig met het inplannen van uitzendkrachten op de diverse projecten. Wanneer een manager klantenteam of een projectleider komt met de vraag of ik een monteur kan regelen voor een project, dan zet ik mijn netwerk in en bel ik met diverse partijen om op zoek te gaan naar de juiste kandidaat. Het is altijd een uitdaging om goed personeel te krijgen en soms moet je wel een beetje brutaal zijn en je mannetje staan. De technische uitzendbranche is namelijk een échte mannenwereld.

Wanneer de juiste kandidaat geselecteerd is, dan zorg ik ook dat deze, met de materialen en middelen, op de juiste locatie aanwezig is. Wekelijks zijn er veranderingen in de planningen waardoor ik continu schakel tussen de manager klantenteam, projectleider en het uitzendbureau. Ik regel dit van A tot Z. Je kan dus wel zeggen dat ik eigenlijk een klein bedrijfje ben binnen de gehele organisatie. Elke week is het weer topsport om de planning rond te krijgen. Maar die verantwoordelijkheid voelt goed en neem ik ook graag aan!

Het leukste aan mijn werk “is misschien cliché, maar eigenlijk alles. Ik heb ook zoveel plezier op het werk en een hoop lol met collega’s en kan heerlijk lachen met de monteurs op de bouwprojecten. Het is ook erg interessant om vaak een bouw te bezoeken, zodat ik weet welk uitzendkracht ik moet plaatsen, bij welke bouw.

Waar ben je trots op? “Ik ben trots op het feit dat ik het thema inleners echt vorm heb kunnen gegeven en deze geheel zelfstandig draai. Ik doe dit nu al ruim 14 jaar en nog steeds durf ik te zeggen, dat ik er de beste in ben. Het is écht een mannenwereld, dus je moet wel tegen een stootje en geintje kunnen. Ik ga zeker niet voor een zesje, dat is voor mij niet goed genoeg. Ik wil alleen de beste monteurs op projecten van Lomans en daar zet ik mij dan ook echt optimaal voor in.”

Wat wil je nog bereiken? “Ik zit hier helemaal op mijn plek, het is fantastisch. Ik zit nu bij de afdeling inkoop & logistiek en dat is echt iets voor mij. Ik vind het leuk om bij allerlei zaken te helpen, zoals bijvoorbeeld bij de leaseauto’s, laadpalen etc. Het lijkt mij een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan het verder professionaliseren van de afdeling inkoop.”

De sfeer in ons team “is heel erg goed! We hebben het beste team dat jij je kan wensen. We zijn allemaal heel hecht met elkaar en werken ontzettend hard samen. Als iemand ziek is dan vallen we voor elkaar in. Dit hoef je niet eens te vragen, dat gebeurt gewoon. Hoe leuk is dat.’’

Waar vind jij ontspanning? “Ik ben heel sportief ingesteld. Vroeger hockeyde ik op hoog niveau, maar tegenwoordig vind ik het fijn om ‘gewoon’ te  fitnessen, topsport doe ik al op het werk.  Ontspanning vind ik ook bij mijn gezin dat bestaat uit twee kinderen, 21 jaar en 14 jaar, en mijn harstikke leuke Amsterdamse man. Ook heb ik ontzettend veel plezier met mijn vriendengroep waarbij wij leuke activiteiten organiseren of gezellig samen zijn.

Goed voor elkaar betekent voor mij: “Dat we alles goed voor elkaar hebben, zowel intern als extern. Het kan uiteraard voorkomen dat dit een keer niet het geval is, maar dan zorgen wij er samen voor dat alles weer in orde wordt gemaakt. Als je geen dingen voor elkaar over hebt krijg je natuurlijk een hele andere kwaliteit en daarom werken wij met z’n allen keihard, echt de Lomans mentaliteit dus. Bij Lomans staan wij altijd voor elkaar klaar, zonder dat je erom hoeft te vragen. Goed voor elkaar dus!’’