Sluiten

Marcel Bouw

Aankomend Monteur

‘’Werken in de bouw is meer dan alleen werk. Je moet op elkaar kunnen bouwen. Inmiddels is het dan eigenlijk ook een soort vriendengroep geworden.”

Marcel Bouw

Aankomend Monteur

‘’Werken in de bouw is meer dan alleen werk. Je moet op elkaar kunnen bouwen. Inmiddels is het dan eigenlijk ook een soort vriendengroep geworden.”

Toen monteurs enkele jaren geleden klusten bij Marcel Bouw (18) thuis, wist hij het zeker. “Ik wilde ook tussen deze vaklui staan. Het leek mij gewoon een heel leuk en interessant vak.” Inmiddels is Marcel al twee jaar werkzaam bij Lomans als Aankomend Monteur. Sinds september volgt hij ook een opleiding elektratechniek op de Lomans Academy.

Bij Lomans “leer ik naast de elektratheorie op de Academy ontzettend veel op de bouw. Ik werk zoveel mogelijk zelfstandig aan klussen die in projecten voorkomen. Heb ik vragen? Bij Lomans leer ik om eerst zelf het probleem op te lossen.  Mocht ik er dan niet uitkomen, dan kan ik altijd terugvallen op mijn vaste werkbuddy. Hoe meer inzet ik toon, hoe meer verantwoordelijkheid ik krijg. Dat waardeer ik heel erg.”

Het leukste aan mijn werk… “is volledig zelfstandig te werk gaan aan opdrachten. Ik wil graag zelf problemen opzoeken en deze vervolgens oplossen. Bij Lomans krijg ik de mogelijkheid om te leren hoe ik op de juiste manier verantwoordelijk ben. Door leergierig en initiatiefrijk te zijn, pak ik deze kans met beide handen aan.”

Waar ben je trots op? “De ontwikkeling die ik doormaak dankzij Lomans en mijn collega’s. Toen ik twee jaar geleden begon, wist ik niet wat ik kon verwachten. Nu weet ik wat er elke werkdag moet gebeuren en pak ik zelfs de bouwtekening er even bij. Door te leren van gemaakte fouten, leer ik en groei ik in mijn werkgebied en in mijn zelfvertrouwen om klussen zelfstandig op te pakken.”

Wat wil je nog graag bereiken? “Ik wil uiteindelijk hoofdmonteur worden. Dus zelfstandig bezig gaan met eigen klussen. Meebeslissen, regelen, bestellingen doen en natuurlijk uitvoeren. Als hoofdmonteur regel je ook zaken vanuit kantoor. Mijn passie ligt niet in het kantoorleven, maar de combinatie lijkt mij ideaal. Het liefst richt ik mij op de verantwoordelijkheid, het regelen en het meehelpen in de buitenlucht op de bouwplaats.”

Hoe zou jij de sfeer op de bouw omschrijven? “De werksfeer is heel prettig. De groep collega’s waarmee ik werk zijn erg gezellig. Ik spreek hen regelmatig over het werk, maar ook over hun privéleven. Werken in de bouw is dan ook echt meer dan alleen werk, je moet op elkaar kunnen bouwen. Inmiddels is het eigenlijk een soort vriendengroep geworden.”

‘Goed, voor elkaar’ betekent voor mij… “dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. De dagen vliegen voorbij en voordat ik het mij realiseer, ben ik alweer op weg naar huis. Tijdens de terugrit kijk ik terug op een productieve dag. Ik heb altijd een voldaan gevoel na een dag hard werken. Dat is ook wel de Lomans mentaliteit: met plezier op de bouw staan.”

Waarin vind jij ontspanning? “Elke zaterdag vind je mij op onze koeienboerderij. Deze plek is ook mijn thuis. Samen met mijn opa, vader en moeder helpen we hier een handje. Ikzelf ga dan geiten melken. Dat is echt mijn hobby geworden: het bekijken en meehelpen van de geiten. Dat is wel weer wat anders dan elektra.”

Ook leuk om te weten: “Twijfel je of de bouw iets voor jou is? Kom dan zeker een dag langs voor een snuffelstage! Zo kun je ons werk écht ervaren. Het is ontzettend leuk om op de bouw te werken en op de Lomans Academy te leren. Als jouw passie ligt bij mooie installaties/projecten maken en werkend leren dan zit je goed bij Lomans. Vergeet niet dat er ook het een en ander bij komt kijken. Vroeg opstaan en doorgaan in regen en wind bijvoorbeeld. Ook vraagt de schooldag wel enig huiswerk. Tegelijkertijd is ons vak hartstikke mooi en gezellig. Dus mocht jouw passie liggen in de techniek, neem dan zeker even contact met ons op!”