Sluiten

John Weitz

Adviseur

“Eén team, één taak! Met elkaar zetten wij de schouders eronder.”

Anno 2021 staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo ook voor John Weitz, adviseur Ontwerp & Calculatie bij Lomans. John houdt zich dagelijks bezig met het contracteren van opdrachtgevers rondom renovatieprojecten. Tijdens deze projecten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. “Binnen onze projecten zijn wij veel met verduurzaming bezig. Denk bijvoorbeeld aan gebouwinstallaties met een laag energieverbruik en een lange levensduur. Ook binnen Lomans kijken we naar verduurzaming van ons bedrijf: bijvoorbeeld ons wagenpark waar we benzineauto’s grotendeels willen vervangen voor elektrische auto’s.”

Bij Lomans… “ben ik werkzaam als adviseur op het gebied van ontwerp en calculatie. Het is alweer 21 jaar geleden dat ik binnenstapte bij Lomans. Begonnen als werkvoorbereider, vervolgens in de rol van projectleider en nu mag ik mij adviseur noemen. Ik werk binnen het klantenteam dat zich richt op renovaties. Enerzijds focus ik mij op het ontwerpen en calculeren voor hoofdzakelijk bouwteamtrajecten en anderzijds ben ik het aanspreekpunt voor onze opdrachtgever gedurende het gehele project.

Het leukste aan mijn werk… “een project realiseren waar de eindgebruiker profijt van heeft! Dat vind ik onze belangrijkste kracht. Samen met het team van adviseurs en engineers gaan wij om tafel met de opdrachtgever. Hier worden zijn wensen, samen met de wettelijke geldende eisen, vertaald naar een technische omschrijving en ontwerptekeningen. Hierbij behoort ook het opstellen van een heldere calculatie van de project- en exploitatiekosten. Als team hebben wij het doel om bij oplevering, samen met de opdrachtgever, te kunnen vaststellen dat hetgeen bedacht is ook zo uitgevoerd is binnen de afgesproken tijd en projectkosten. Dat geeft écht voldoening en energie.”

Waar ben jij trots op? “Op het familiebedrijf Lomans. Zonder twijfel! De Lomans cultuur vind ik heel moeilijk onder woorden te brengen om eerlijk te zijn. Maar, het is gewoon het soort collega’s dat het zo fijn en goed maakt. Of nu Joost (algemeen directeur) of een leerling monteur op de bouw komt kijken, iedereen blijft enthousiast naar elkaar, elke dag weer. Dat vind ik mooi om te zien.

Daarbij kijk ik ook met veel trots naar onze missie omtrent verduurzaming. Wij zijn daar de laatste jaren heel erg mee bezig en hier koppelt de organisatie ook een concrete doelstelling aan. In 2025 moet de gehele organisatie CO2-neutraal opereren. Trots ben ik ook dat wij anderen ondersteunen. Zo investeren wij bijvoorbeeld in waterpompen in armere landen.”

Wat wil je nog bereiken? “Belangrijker vind ik juist wat wij als Lomans reeds bereikt hébben. De groei die wij doorgemaakt hebben en de vele succesvolle afgeronde projecten bijvoorbeeld. Daarnaast staat werkplezier bij mij voorop. Ik wil dan ook het gevoel hebben hieraan elke dag een bijdrage te kunnen leveren. Dat doen wij samen als Lomans. Ik heb (nog) geen verdere intentie om intern door te groeien. Tegelijkertijd had ik ook nooit verwacht adviseur te worden. Dus we gaan zien wat de toekomst brengt. Ik kijk deze positief tegemoet.”

De sfeer in ons team… “Samen met de andere klantenteams en ondersteunende afdelingen vormen wij een hechte groep. Hierin staat centraal: één team, één taak! Met elkaar zetten wij de schouders eronder. Binnen deze saamhorige club collega’s is de sfeer goed en is de aandacht voor elkaar belangrijk. Door deze dynamiek maken wij gezamenlijk veel meters.”

Waarin vind jij ontspanning? “Na werktijd ben ik er meestal op uit. De buitenlucht geeft mij dan ook veel ontspanning. Een stukje wandelen, fietsen of klussen aan huis bijvoorbeeld. Daarbij blijft zeilen op het water wel altijd echt mijn hobby.”

‘Goed, voor elkaar’ betekent voor mij… “dat iedereen het letterlijk goed voor elkaar heeft. Of je nou collega, stakeholder, klant of leverancier van Lomans bent. Dit gebeurt altijd met respect, vertrouwen, betrokkenheid en bevlogenheid naar elkaar. En uiteraard de hoge kwaliteit die wij leveren en de daarbij behorende installaties die voldoen aan de meest recente eisen en wensen. Dat samen is voor mij ‘Goed, voor elkaar’.”