Sluiten

Jeroen Klinkenberg

Manager Klantenteam Safety & Security

"Ik geniet er van hoe jonge werknemers dingen oppakken en met een frisse blik kijken. We leren veel van elkaar."

Jeroen Klinkenberg is manager klantenteam Safety & Security bij Lomans. Hij begon zijn carrière bij Lomans al in 1997 als monteur, toen er zo’n 40 mensen werkten. Inmiddels zijn dat er meer dan 300, maar zegt Jeroen: “We zijn nog steeds een familiebedrijf.” Beveiligingsinstallaties installeert Lomans al decennia lang maar 15 jaar geleden zette hij samen met zijn team Lomans ook op de kaart als branddetectiebedrijf. “Dat is uitgegroeid tot een behoorlijk groot team dat zich dagelijks inzet voor beveiliging en brandveiligheid voor onze klanten.”

Bij Lomans “ben ik manager klantenteam Safety & Security. Mijn team en ik zijn gespecialiseerd in beveiliging en brandbeveiliging. Wij verkopen, leveren en onderhouden inbraak- en brandbeveiligingsinstallaties, toegangscontrole, camera installaties en datanetwerken. Dat doen we voor grote nieuwbouw of renovatieprojecten én voor eindklanten als Nestlé en Q-park, zorginstellingen, scholenclusters en kinderdagverblijven. Divers werk dus en elk project komt met zijn eigen eisen.”

Het leukste aan mijn werk… “Vind ik het bouwen aan dit team. Dat bestaat nu uit 3 vrouwen en 30 mannen. Ik geniet er ook van hoe jonge werknemers dingen oppakken en met een frisse blik kijken. We leren veel van elkaar.”
“Daarnaast vind ik het geweldig om een langdurige relatie met klanten op te bouwen. Het leuke is dat we veel opdrachtgevers na 5 of 10 jaar nog steeds over de vloer krijgen en werk voor ze blijven doen. Tevreden klanten: dat is de mooiste reclame die je kan hebben. ”

Waar ben je trots op? “Vroeger mocht je als installateur alleen installaties aanleggen, niet programmeren en onderhouden. Maar dat vonden wij nou net het mooie werk! In 2004 heb ik daarom mijn vinger opgestoken om voor Lomans de benodigde diploma’s te behalen. Na diverse diploma’s zijn we in 2005 erkend branddetectiebedrijf geworden. Nu zijn we 15 jaar verder en is dat uitgegroeid tot een behoorlijk groot team. Dat hebben we samen gedaan, en veel collega’s in dit team werken er ook al 15 tot 20 jaar. Daar ben ik wel trots op.”

Wat wil je nog bereiken? “Deze rol als manager klantenteam heb ik net een jaar, dus daar kan ik nog een hoop energie in kwijt. Binnen ons team zijn nog veel facetten te verbeteren, efficiëntieslagen te halen. Zo gaan we ons softwaresysteem upgraden en werkwijzen moderniseren. Daar hebben we de komende periode echt nog een uitdaging. Maar met dit team komt dat helemaal goed.”

De sfeer in ons team… “is goed. Ons team vind ik soms net de kameleon van het bedrijf. We werken voor de andere klantenteams en voor eindklanten aan zowel projecten als onderhoud. We hebben dus met veel mensen te maken, dat is soms een uitdaging. We werken aan nog meer uniformiteit en samenwerking.
Wekelijks zit ik met de managers van de 6 andere klantenteams bij elkaar. Dat is zo’n hechte groep. Daardoor is de communicatie tussen alle teams ook erg sterk.”

Waarin vind jij ontspanning“Ik vind ontspanning in sporten, voor of na mijn werk. Golfen, fitnessen én padel tennis; een nieuwe vorm van tennis. Het is komen overwaaien uit Zuid-Amerika en inmiddels een echte rage. Ik sta nauwelijks nog op de gewone tennisbaan…”

De kampioensmentaliteit betekent voor mij: “Saamhorigheid, vertrouwen en het beste willen voor de klant.”

Collega worden van Jeroen? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.