Sluiten

Jan Wildvank

Manager Klantenteam Smart Buildings

“Iedereen in het team staat open voor innovatieve ideeën en daar krijg je bij Lomans ook de ruimte voor!”

Jan Wildvank is een innovatieve teamplayer die het specialistische team Smart Buildings runt. Jan is helemaal op zijn plek binnen het team. Hij krijgt de ruimte om zijn kennis verder uit te breiden en binnen de visie van Lomans introduceert hij nieuwe projecten. En dat moet ook wel volgens hem: de kennis van Smart Buildings is constant in beweging, vooruitkijken is dan heel belangrijk.

Bij Lomans… “ben ik in 2013 gestart als projectleider meet & regeltechniek met een klein team. De ontwikkeling in de bouw vraagt om innovatie: Smart Buildings is daar een belangrijk voorbeeld van. In de loop der tijd is het team uitgebreid en inmiddels vormen we met 15 specialisten het team Smart Buildings. Samen met projectleiders kijken wij hoe projecten voorzien kunnen worden van nieuwe technologische innovaties en slimme technieken. We zitten veel om tafel met de eindgebruikers, wat veel meerwaarde heeft voor ons. Zo kunnen we hun wensen vaststellen en de meerwaarde van onze kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Lomans heeft de visie om te ontwikkelen op meerdere vlakken, daar hoort ook Smart Buildings bij. Het fijne aan werken bij Lomans is dat ons team alle vertrouwen en de vrijheid heeft gekregen op dit vlak.”

Het leukste aan mijn werk. “Als manager ben ik de verbinding tussen de teams: bij grootbouw en Beheer & Onderhoud. Ik heb contact met veel verschillende collega’s en ik zorg ervoor dat het contact goed verloopt. Ook heb ik contact met eindgebruikers, wat weer vraagt om een andere manier van communicatie. De afwisseling en de vrijheid die Lomans mij geeft, maakt het erg leuk!”

Waar ben je trots op? “Ik ben erg trots op een project dat eigenlijk al gestart was voordat we als Smart Buildings een volledig team waren. Het was een nieuwbouwproject in Capelle aan den IJssel waar we heel ver zijn gegaan met integraties van diverse systemen. Je kunt in deze nieuwbouw bijvoorbeeld met behulp van een QR-code de verlichting, temperatuur of muziek instellen. Dit vinden wij zo interessant, dat we dit graag vaker willen toepassen.  Dit project is een mooi voorbeeld van én een belangrijke inspiratiebron voor ons Smart Buildings team.”

Wat wil je nog bereiken? “Hoewel ik 8 jaar geleden totaal niet had gedacht dat ik deze functie zou bekleden, zit ik nu helemaal op mijn plek. Ik ben gegroeid in deze functie en dat deze kans mij is gegund is erg mooi. Ik ben in mijn rol nog lang niet uitontwikkeld en kan nog voldoende groeien. Daar heb ik ook een vestigingsmanager voor die mij coacht en tips geeft. Ik zie mogelijkheden in ontwikkeling en dat is binnen deze expertise ook erg belangrijk.”

De sfeer in ons team… “is zeker goed! Je ziet de nieuwsgierigheid en discipline binnen het team. We zijn geen hiërarchisch team, want daar houd ik helemaal niet van. Iedereen heeft zijn eigen inbreng en kan zijn of haar kennis delen. Samen komen we tot een gezamenlijk besluit dat ook draagvlak heeft. We doen het samen, we helpen elkaar, dat maakt ons team een (h)écht team.”

Wat vind jij ontspanning? “Door corona zitten we natuurlijk veel thuis achter het bureau. Ik vind het dan ook belangrijk om tussendoor af en toe even met de hond het bos in te gaan. Zo blijf ik productief. Verder vind ik het heel leuk om te sleutelen aan motoren, zowel oude als nieuwe motoren van verschillende merken. Soms verkoop ik ze door en soms ga ik er zelf mee op pad. Even lekker iets met je handen doen, in plaats van met je hoofd is erg fijn.”

Wat betekent goed voor elkaar voor jou? “Aandacht en waardering voor elkaar, op beroepsniveau, maar ook persoonlijke waardering. Maar ik zie die zin ook iets breder. Maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid die wij hebben naar de rest van de wereld. Lomans heeft daar ook echt aandacht voor, denk bijvoorbeeld aan de waterputten in Kenia of CO2-reductie. Zo kunnen we echt goed voor elkaar zijn, binnen het bedrijf en daarbuiten.”