Sluiten
Hugo Overakker

Hugo Overakker

Vestigingsmanager Capelle a/d IJssel

"De sfeer in ons team is hartstikke goed. Ik merk dat er ruimte wordt gegeven en dat iedereen met eigen onderwerpen zijn of haar eigen inbreng kan leveren. Het is een heel open team waar iedereen feedback op elkaar mag geven en met elkaar, in welke situatie dan ook, mag meedenken.”

Hugo Overakker heeft in 2015 drie maanden gewerkt om te assisteren in de oprichting van de BV Montage Jongens. In 2016 keerde Hugo terug bij Lomans, in eerste instantie in de rol van adviseur maar na een half jaar werd hij vestigingsmanager van Lomans Capelle aan den IJssel en deze functie bekleedt hij nog steeds vol trots.

Bij Lomans “ben ik werkzaam als vestigingsmanager van Lomans Capelle aan den IJssel. Onderaan de streep betekent dit het borgen van de continuïteit van het bedrijf. Van de commercie, huisvesting tot aan de uitvoering. Ik ben van A tot Z betrokken bij de organisatie.”

Het leukste aan mijn werk… “is zeker weten de diversiteit. De ene dag ben ik druk bezig met een project en de volgende dag ben ik gesprekken aan het voeren met onze werknemers over hoe wij de organisatie nog beter kunnen inrichten. Daarnaast houd ik mij ook bezig met de huisvesting en verschillende commerciële trajecten.’’

Waar ben je trots op? “Dat zijn eigenlijk twee dingen. De samenwerking tussen Lomans Amersfoort en Lomans Capelle aan den IJssel is enorm ontwikkeld en daar heb ik echt een bijdrage aan kunnen leveren. Je merkt dat er op verschillende afdelingen en niveaus onderling veel meer contact is. Er is globaal veel meer overleg én uitwisseling van kennis en expertise wat ons als geheel sterker maakt. Ook zijn we momenteel bezig om de naamsbekendheid van Lomans Capelle aan de IJssel te laten groeien in de regio Groot-Rotterdam. Je merkt dat dit de afgelopen jaren echt een vlucht heeft genomen en dat mogen wij nu bekronen met een nieuw pand.”

Wat wil je nog bereiken? “In Amersfoort zijn de zelfsturende klantenteams anderhalf jaar geleden geïmplementeerd en dat hebben wij nu ook opgezet voor Lomans Capelle. De zelfsturendheid van deze teams naar een volgend niveau brengen is een van de ambities op de kortere termijn. Verder is de naamsbekendheid van Lomans Capelle al gegroeid, maar is het nog niet zoals ik zou willen dat het is. Daarnaast zijn we nog bezig om het vernieuwde 4PS te implementeren en hierin een uniforme werkwijze voor alle medewerkers op te zetten. Door de snelle groei van het bedrijf merk je dat er in de onderlinge samenwerking en dan met name op het vlak van procesmatig werken nog wat stappen te zetten zijn. Ook dat zou ik graag willen begeleiden.”

De sfeer in ons team…“Is hartstikke goed. Ik merk dat er ruimte wordt gegeven en dat iedereen met eigen onderwerpen zijn of haar eigen inbreng kan leveren. Het is een heel open team waar iedereen feedback op elkaar mag geven en met elkaar, in welke situatie dan ook, mag meedenken.”

Waarin vind jij ontspanning? “Ik moet gewoon genoeg plezier op een dag kunnen hebben. Of dat nou op het werk is met mijn collega’s of thuis met mijn vriendin maakt voor mij niet uit. Een groot deel van mijn werkplezier haal ik uit projecten. Projecten die goed lopen geven mij voldoening en een project dat minder goed loopt kan ook juist voldoening geven wanneer je het daarna met het team weer goed oplost. Zolang wij er onderling maar een grapje over kunnen maken. Dan blijft het leuk en kunnen we er met z’n alle weer tegenaan om er iets moois van te maken.”

De kampioensmentaliteit betekent voor mij: “Elkaar blijven helpen, ook als het even tegenzit. Als collega’s moeten we met elkaar in gesprek blijven en elkaar ondersteunen waar nodig.”