Sluiten

Gerben Versluis – van Gammeren

Contractbeheerder

"Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit, je werkt in allerlei vakrichtingen."

Gerben Versluis – van Gammeren begon in de jaren 90 als monteur bij Lomans en werkte zichzelf op tot contractbeheerder onderhoud. Samen met het team totaalinstallateurs werkt hij nu bijvoorbeeld aan het onderhoud van meetopstellingen op het water. Van het calculeren en opstellen van contracten tot het monitoren en adviseren over de voortgang van de werkzaamheden: alles voor optimale onderhoudsservice. “In 1997 begon ik als stagiaire bij VDS-telecommunicatie. Samen met CP van der Sluis, een elektrotechnisch bureau, zijn wij in 2001 overgenomen door Lomans. Ondertussen werken hier met mij nog vier collega’s die daarvan overgebleven zijn.”

De kampioensmentaliteit betekent voor mij “dat je ernaar streeft om werkzaamheden tot in de puntjes écht goed op te leveren. Als je de feedback van opdrachtgevers ziet denk ik dat we ook met die mentaliteit aan het werk zijn.”

Bij Lomans “ben ik contractbeheerder onderhoud en houd ik me bezig met onderhoudscontracten voor diverse installaties voor het Landelijk Meetnet Water. Zo onderhouden we meetlocaties op de Westerschelde, de Voordelta, IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. Daar wisselen we sensoren, lossen we storingen op en onderhouden we de sensoren, accupakketten en zonnepanelen. Dat gebeurt op alle meetlocaties waar waterstanden, golfhoogtes, windsnelheden, windrichting en nog diverse andere parameters gemeten worden. Ik ben zelf ook regelmatig op de meetlocaties te vinden vanwege de drukte. We zijn hard op zoek naar extra monteurs.”

Ik werk bij Lomans sinds 2001 “en ik heb het nog steeds naar m’n zin; collega’s waar ik het goed mee kan vinden en leuk werk.”

Het leukste aan mijn werk is “de diversiteit. Je werkt in allerlei vakrichtingen. Van brandmeldbeveiliging tot inbraakbeveiliging en onderhoud voor Rijkswaterstaat. De afwisseling maakt het interessant.”

Ik vind ontspanning tijdens mijn werkdag “door gewoon af en toe een praatje te maken met een collega. Binnen op kantoor ervaar je de hectiek, maar nu ik af en toe een dag naar buiten ga naar een opdrachtgever is dat ook wel lekker. Een monteur ervaart dat misschien anders, maar voor mij is dat nu gewoon rust. Even geen computers of mijn inbox die de hele dag vol stroomt.”

Ik ben trots “dat ik toch behoorlijk opgeklommen ben. Ik ben begonnen als stagiaire, toen monteur, servicemonteur, servicetechnicus en nu contractbeheerder. Ik heb altijd wel ambities en ben nieuwsgierig. Ik wil graag weten hoé iets in elkaar zit.”

Ik wil nog bereiken “…wellicht wil ik de stap naar projectmanager ooit nog maken. En ik wil me nog graag verdiepen in andere disciplines als ik weer wat minder buitenwerkzaamheden doe. Daar staan ze vanuit Lomans ook voor open. Dan zou ik met een cursus mijn kennis over brandmeldbeveiliging willen bijspijkeren.”

De sfeer bij de afdeling intelligente systemen? “Ongedwongen en heel collegiaal. Op vrijdagmiddag doen we gezellig een borrel met z’n allen. En er zijn uitjes vanuit Lomans, een barbecue, bowlen met het team en met de kerst gaan we altijd weg. Op kantoor zitten we met vier man en buiten een wisselend aantal monteurs. Maar dat is zeker groeiende, net als de hele vestiging van Lomans Capelle. We zitten nu een beetje krap maar in het nieuwe pand is er waarschijnlijk weer ruimte voor de tafelvoetbaltafel.”

Collega worden van Gerben? Bekijk meer over de Lomans Academy. Of klik hier voor de actuele vacatures.