Sluiten

Frank Vermeulen

Stagiair KAM

“Lomans heeft een heel fijne leeromgeving. Dit komt door de open sfeer. Binnen Lomans bespreken wij serieuze zaken, maar is er ook ruimte voor persoonlijke onderwerpen.”

Stagiair Frank Vermeulen vond zijn eerste stage bij Lomans zó geslaagd, dat hij tijdens zijn huidige studie opnieuw zijn stage bij Lomans uitvoert. Frank leert het bedrijf op verschillende manieren kennen, wat hem veel kennis oplevert. “Ik kan heel veel leren van de collega’s om mij heen. Ik doe veel vakinhoudelijke kennis op, maar ik leer ook communicatievaardigheden die handig zijn binnen een organisatie zoals Lomans. Dit is echt een meerwaarde voor mij.”

Bij Lomans… “ben ik voor de tweede keer stagiair. Tijdens mijn eerdere studie studeerde ik elektrotechniek en liep ik al eens stage bij Lomans. Ik was zo enthousiast dat ik in mijn huidige studie Bedrijfskunde weer stage ben gaan lopen bij Lomans. Een stage in een totaal andere functie, maar daarom ook heel leerzaam voor mij. Dit resulteert nu in het feit dat ik het bedrijf vanuit verschillende perspectieven kan bekijken en leer kennen. Tijdens mijn huidige stage krijg ik ondersteuning van Richard, KAM-manager. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en het Milieuvriendelijk handelen van de organisatie. Ik kan veel van hem leren.”

“KAM is heel erg breed. Een typische werkdag omschrijven is daarom ook bijna niet te doen. Dat geeft natuurlijk wel aan dat het heel divers is en dat maakt het dan ook erg leuk. Op dit moment is Lomans mooie stappen aan het maken betreft KAM zaken. Een groot onderdeel hiervan is veiligheid. Veiligheid gaat over cultuur, mensen en beleid. Om veiligheid te borgen en te toetsen is KAM nu druk bezig met de voorbereidingen op het veiligheidsladdercertificaat, waar vanuit mij ook veel voorbereiding voor nodig is. Zo zette ik enquêtes uit, schreef ik een plan van aanpak en beschreven wij verschillende processen die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen.”

Het leukste aan mijn stage… “én het belangrijkste is dat ik heel veel kan leren van de mensen om mij heen. Richard heeft bijvoorbeeld veel vakinhoudelijke kennis, maar ook persoonlijke vaardigheden waar ik nog veel van kan en wil leren. Hij communiceert goed met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Hij relativeert complexe problemen en brengt die op een juiste manier over. Dat vind ik gaaf om te zien. Zelf krijg ik ook de ruimte om deze vaardigheden te ontwikkelen. Soms loop ik een dagje mee met andere mensen om zo ook de organisatie beter te leren kennen. Zo kan ik mijn vaardigheden ontwikkelen en natuurlijk verbeteren.”

Waar ben je trots op? “Ik ben vooral trots op Lomans als bedrijf. Mijn eerste stage is nog maar drie jaar geleden en sindsdien is er heel veel veranderd en verbeterd. Een nieuwe branding, verbeterd management en klantencontact bijvoorbeeld. Ik zie binnen Lomans dat iedereen ambities nastreeft, dat vind ik erg tof om te zien. Nu drie jaar later zie ik veel mensen die nog steeds bij Lomans werken en dat zegt iets over de loyaliteit. En ja, dan ben ik best trots dat ik deel mag uitmaken van dit bedrijf.”

Wat heb je zoal geleerd? “Ik ben zelf begonnen als stagiair elektromonteur, daar leerde ik van alles: van het aangeven van schroevendraaiers tot zelf installeren en maken van calculaties. In deze stage houd ik mij vooral bezig met mensen en leer ik veel van de collega’s die in het bedrijf in verschillende functies werken. Denk dan bijvoorbeeld aan hoe monteurs veilig kunnen en moeten werken. Het is erg interessant om dit vanuit een ander (KAM) perspectief te bekijken. Omdat ik als monteur en als KAM-medewerker stage heb gelopen, herken ik bepaalde zaken goed. Het is enorm verfrissend om vanuit een andere functie drie jaar later met een andere bril te kunnen kijken naar de bedrijfsvoering.

De sfeer binnen ons team… “en binnen Lomans is zeer open, wij kunnen het overal over hebben. Serieuze zaken worden goed besproken, maar het kan ook over persoonlijke onderwerpen gaan. Dat creëert voor mij een hele fijne leeromgeving.”

Waarin vind jij ontspanning? “Alles wat te maken heeft met muziek: muziek produceren, spelen of zingen. Daar haal ik de meeste ontspanning uit. Het liefst maak ik met vrienden muziek, dat geeft mij echt energie. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om met vrienden op een terrasje te zitten en gesprekken te voeren.”

Goed, voor elkaar’ betekent voor mij…“niet alleen je eigen zaken op orde hebben. Veel waardevoller vind ik hoe wij met elkaar omgaan, dat zie ik goed terug in de bedrijfscultuur. Hoe wij met elkaar werken en dat wij gezamenlijk de week fijn kunnen afsluiten. Ongeacht of je het soms met elkaar eens bent of niet. Dat vind ik pas echt: Goed, voor elkaar.”