Sluiten

Arjan van Eijkelenburg

Beheertechnicus W

"Goed voor elkaar betekent voor mij dat mijn klanten tevreden en volledig ontzorgd zijn. Daarnaast is elkaar helpen als collega's ook een belangrijke factor. Soms gebeurt dat zelfs buiten werktijd om."

De sfeer die binnen het team hangt en de vrijheid die hij krijgt binnen zijn functie, maakt dat Arjan van Eijkelenburg, beheertechnicus bij Lomans, iedere dag met plezier naar het werk gaat. “Als ik in de auto stap weet ik nooit waar de dag eindigt, zo divers is mijn dag. Ik vind het dan ook belangrijk dat iedereen in het team met plezier naar het werk gaat. Elkaar helpen is daarbij een belangrijke factor. We staan echt voor elkaar klaar, zelfs buiten werktijd,” stelt Arjan.

Bij Lomans… “ben ik werkzaam als beheertechnicus W. Hierbij ben ik de verbinding tussen de binnen- en buitendienst. Zelf voer ik met name onderhoud uit, zowel aan de werktuigbouwkundige als regeltechnische installaties. Daarnaast los ik ook de storingen gemeld door opdrachtgevers op. Eigenlijk pak ik écht van alles op. Mocht een opdrachtgever bijvoorbeeld meer punten hebben, dan waar ik in eerste instantie voor kwam, dan kijk ik altijd of de mogelijkheid er is om het vrijwel direct te verhelpen. Zo stap ik iedere ochtend weer fluitend in mijn auto naar het werk, omdat het altijd een verrassing is hoe de dag gaat verlopen en waar deze eindigt. Deze afwisseling en diversiteit in mijn taken maakt het ook erg leuk!

Verder ondersteun ik ook graag mijn collega’s, waarbij ik fungeer als vraagbaak. Ik geniet ervan als ik een stuk kennis met hen kan delen, zodat zij ook weer iets nieuws leren.”

Het leukste aan mijn werk… “vind ik toch echt wel de diversiteit in het werk en het klantcontact dat ik heb. Doordat ik natuurlijk veel zelfstandig opereer, voelt het net alsof ik een klein bedrijfje ben binnen deze grotere organisatie. Dit maakt dan ook dat mijn werk nooit saai is. Ondanks dat ik veel alleen op pad ben, heb ik ook nog veel verbondenheid met het team. Ons team werkt goed samen, we denken met elkaar mee.”

Waar ben jij trots op? “De vaste klanten waarmee ik soms al 9 à 10 jaar samenwerk. Met zulke klanten heb je echt een relatie opgebouwd, wat mij trots maakt. Ze hebben je graag over de vloer en ze nemen je dan ook serieus. Ik ben van mening dat je een klant zo ver mogelijk moet ontzorgen en dat heeft ook veel met communicatie te maken. Daarom ga ik graag in gesprek met de klant, even een praatje maken en het probleem bespreken. Ik merk dat dit ook echt gewaardeerd wordt.”

“Daarnaast ben ik ook erg trots wanneer ik een moeilijke vraag of storing bij de klant kan oplossen wat eerst niet mogelijk leek. Wanneer dit lukt, is mijn dag helemaal geslaagd!”

Wat wil je nog bereiken? “Op dit moment zit ik op mijn plek! Op kantoor zitten is namelijk niet waar ik gelukkig van word. Juist de vrijheid die ik heb door buiten lekker op pad te zijn, bevalt mij erg goed.”

“Wat ik wel graag zou willen zien is een iets meer opleidende/ondersteunende rol richting collega’s. Uiteraard hebben we ook de Lomans Academy, maar naast dit, hebben wij ook veel kennis onder de beheer technici. Ik ben dus van mening dat wij via deze weg ook intern veel kennis over kunnen dragen aan andere collega’s en afdelingen waar zij baat bij hebben. Juist door deze kennis over te dragen in de praktijk kunnen de jongere collega’s nog veel van ons leren.”

De sfeer in ons team… “is erg goed. Je kan letterlijk iedereen altijd bereiken, ook al heb je zelf nachtdienst of een storing ‘s avonds laat. Anders dan andere teams zien wij elkaar wat minder, omdat we natuurlijk veel op pad zijn. Dat wil echter niet zeggen dat de sfeer minder gezellig is. We spreken elkaar veel via de telefoon, en dan doen we natuurlijk ook even een praatje over hoe je dag is, zodat we echt met elkaar verbonden blijven.”

Waarin vind jij ontspanning? “Lekker sporten om gewoon je gedachten te kunnen verzetten, daar geniet ik van. Lekker bezig zijn dus! Je zal het niet zeggen, maar mijn werk is al een stukje ontspanning voor mij. De vrijheid die je hebt, verbondenheid met klanten en gewoon de sfeer die bij Lomans hangt. Dit zorgt dat ik met plezier naar mijn werk ga!”

Goed voor elkaar betekent voor mij: “Op gebied van mijn functie vind ik het belangrijk dat mijn klanten tevreden en volledig ontzorgd zijn. Maar daarnaast ook de sfeer binnen het team: dat mijn collega’s het naar hun zin hebben en dat we allemaal met plezier naar het werk gaan. Dat we elkaar helpen waar het kan, is ook een belangrijke factor. Soms gebeurt dat zelfs buiten werktijd om. Een goed voorbeeld: ik ben in mijn nieuwe huis flink aan het verbouwen geweest en praktisch elke directe collega is langs geweest om even te helpen of om gezellig een bakkie te doen. Dat is nog eens goed, voor elkaar!”