Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Lomans blijft bij in kennis en wij geven antwoord op de technische en maatschappelijke vragen van morgen. Dat maakt ons maatschappelijk betrokken en verantwoord, wat zich uit in ons ondernemerschap. Om ons maatschappelijk verantwoord ondernemerschap kracht bij te zetten, hebben wij onszelf de ambitieuze doelstelling opgelegd in 2025 een CO2-neutrale organisatie te zijn.

Onze ingezette duurzame werkwijze is bekroond met de volgende certificeringen:

  • BREAAM-NL;
  • Sterkin Rede-erkenning Zonnestroominstallateur;
  • ISO 14001;
  • CO2-prestatieladder, niveau 5.

Wij werken hard aan het verminderen van onze CO2-uitstoot en gaan voor niveau 5 op de CO2-prestatieladder en richten we ons op de MVO-prestatieladder.

Duurzame leefomgeving

Ook als installatiebedrijf zijn wij ons bewust van het feit dat wij een belangrijke schakel zijn in het bouwen aan een duurzame leefomgeving. Wij dragen ons steentje bij aan het milieu, aan het product en voor Lomans niet geheel onbelangrijk: het resultaat dat uiteindelijk aan de klant wordt geleverd.

Eigen zonnestroom

PV-panelen dak Lomans

De PV-panelen op het dak van Lomans in Amersfoort.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Wij wekken in Amersfoort onze eigen stroom op. Naast ons 183 panelentellend PV-veld op het dak, hebben wij een project lopen voor onze medewerkers. Bij het project PV-Privé krijgen onze medewerkers de gelegenheid om op aantrekkelijke wijze via Lomans zonnepanelen aan te schaffen.

Afvalscheiding en CO2-reductie Wagenpark

Dagelijks attenderen wij onze medewerkers op het belang van afvalscheiding en onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Dit gezamenlijke bewustwordingsproces levert een positieve bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook ons wagenpark wordt steeds groener door de aanschaf van A-label auto’s en auto’s met een lage CO2-uitstoot.

Visie MVO

Lomans is een innovatieve installateur die samenwerkingsgericht en vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzaam onderneemt en als moderne werkgever en partner duurzame waarde creëert op het gebied van People (tevreden medewerkers en klanten), Planet (duurzame inzet van middelen) en Profit voor nu en de navolgende generaties.

We komen graag langs voor een gesprek
Neem contact met ons op
Bekijk de Academy
Lomans