Sluiten

Peter Bravenboer

Contractbeheerder
/ Contractbeheerder

"Goed voor elkaar betekent voor mij dat het gewoon goed geregeld is, zo is Lomans."

Zijn carrière begon als medewerker technische dienst bij de Marine. Hij werkte vervolgens als servicemonteur verwarming, werkvoorbereider en momenteel is hij actief als Contractbeheerder bij Lomans Capelle aan den IJssel. Al sinds zijn 22e is Peter Bravenboer werkzaam in de techniek en tot op de dag van vandaag gaat hij nog elke dag met veel plezier naar zijn werk. “Als het maar met techniek te maken heeft, dan ben ik gelukkig” meent Peter.

Bij Lomans “ben ik werkzaam als Contractbeheerder voor de vestiging Capelle aan den IJssel. Omdat wij sinds twee jaar nu ook de werktuigbouwkundige kant van projecten oppakken, zijn wij als vestiging enorm gegroeid. Dit betekende dat wij van nul naar tien contracten zijn gegaan, waarbij mijn collega’s en ik ons hebben ingezet om dit in goede banen te leiden.

Verder houd ik mij dagelijks bezig met meldingen van storingen vanuit onze contracten . Deze verwerk ik intern en zet ik vervolgens uit naar de juiste monteur. Hierbij zorg ik natuurlijk ook dat de monteur met de correcte spullen te werk kan gaan, zijn deze er niet, dan bestel ik die. Daarnaast pak ik ook samen met mijn collega de facturatie op, waarbij wij steeds efficienter zijn gaan werken door ons nieuwe digitale systeem.”

Het leukste aan mijn werk “is eigenlijk alles, zolang het maar met techniek te maken heeft. Daar ligt namelijk écht mijn passie. Hier kan je mij ’s nachts voor wakker maken. Maar, wanneer ik een onderhoudscontract mag opmaken, dan vind ik dat ook erg leuk om te doen. Vooral omdat je dan iets moois mag gaan doen voor de opdrachtgevers.”

Waar ben je trots op? “Ik ben van mening dat wij erg trots mogen zijn op ons nieuwe pand in Capelle aan den IJssel. Wij hebben hier bijna alles zelf opgepakt en de installatie is gedaan door onze collega’s. Je merkt in het team dat iedereen het een plezier vindt om voor Lomans in Capelle aan den IJssel te werken en dat geeft mij persoonlijk dan ook echt een goed gevoel. Door dit pand hebben wij ook veel nieuwe contracten binnengehaald en dat is natuurlijk dubbel zo mooi!”

“Daarbij ben ik ook erg trots hoe wij met alle collega’s de afdeling contractbeheer vorm hebben gegeven. Hierbij denk ik dan ook aan de opdrachten die wij hebben binnengehaald en waar wij nu aan de slag voor gaan.”

Wat wil je nog bereiken? ‘’Het contractbeheer vind ik op dit moment erg leuk en de werkzaamheden passen ook bij mij als persoon, omdat ik nu nog steeds in de techniek kan werken en dit kan combineren met kantoorwerkzaamheden. Als ik alleen maar op kantoor moet werken, valt met name het stuk techniek weg en dus mijn passie. Dus eigenlijk zit ik gewoon goed op mijn plek en geniet ik daarvan.’’

De sfeer in ons team “is heel goed! Samen met ons team hebben wij ons echt ingezet om er met iedereen een hechte afdeling van te maken. De communicatie tussen de afdelingen is goed en we proberen elkaar goed op de hoogte te houden van wat er gaande is. We zijn gewoon een heel goed team, er is niks op aan te merken. We kunnen dan ook altijd op elkaar terugvallen.”

Waarin vind jij ontspanning? “Tussen de middag lopen wij vaak een rondje over het industrieterrein. Je loopt dan niet alleen met je directe collega’s, maar ook met collega’s waar je minder mee omgaat. Tijdens het wandelen praten wij bijvoorbeeld over elkaars hobby’s en hoor je leuke en nieuwe verhalen van elkaar. Dat werkt ontspannend!’’

“Verder heb ik thuis een moestuin en een vijver. De moestuin heb ik voorzien van zonnepanelen en een pomp waardoor ik makkelijk water kan geven. De vijver heb ik zelf voorzien van een waterfilter. Zo ben ik toch weer met techniek, en dus mijn passie, bezig.”

Goed voor elkaar betekent voor mij: “dat het gewoon goed geregeld is, zo is Lomans. Ik heb veel werkgevers gehad in mijn loopbaan en een plek als deze kom je niet vaak tegen. Bij Lomans wordt er echt aan je gedacht als werknemer en zij zetten dan ook graag een extra stapje voor hun medewerkers. Dit hoort allemaal bij de slogan en dat dragen ze dan ook echt uit.”