Sluiten

Liselotte Verboom

P&O

"Waar een wil is, is een weg. Die ‘wil’ moet je samen vertalen naar een plan. Je wordt nooit alleen kampioen, dat doe je altijd samen.’’

Liselotte Verboom is P&O Adviseur bij Lomans en zet zich vol enthousiasme in voor de Lomans Academy. Haar carrière bij Lomans begon ze als stagiaire en dát smaakte naar meer. Na haar studie kwam ze terug en inmiddels is ze al bijna een jaar in dienst. De kampioensmentaliteit is voor Liselotte heel herkenbaar. “Ik ben op hoog niveau actief geweest in de paardensport. Die drive om elke dag een stukje beter te worden zit er gewoon in. En dat herken ik ook bij de jongens in de Academy. Werken én doorleren, dat doe ik zelf ook wanneer ik volgend jaar start met een nieuwe opleiding.”   

Bij Lomans “doe ik als P&O adviseur eigenlijk alles wat te maken heeft met personeel. Zit iedereen op de juiste plek, gaan we de doelstellingen behalen met de huidige bezetting of moeten we uitbreiden? Zijn er nog collega’s die behoefte hebben aan extra opleiding? Je bent eigenlijk de spil tussen het bedrijf en de mensen en kijkt: hoe zorg ik dat de mensen happy zijn? Door te kijken naar wat er écht moet gebeuren in de teams om zo ieder teamlid het maximale uit zichzelf te laten halen zie ik de toegevoegde waarde van P&O.

Bij de Lomans Academy “werken we al jaren met monteurs in opleiding en om de toekomst van deze talenten te borgen zijn we onze eigen Academy begonnen waarbij ik veel betrokken ben. Afgelopen september zijn we met de eerste klas van 20 studenten gestart. We hebben een strak introductie programma gecreëerd met aandacht voor teambuilding en het leren kennen van Lomans. Hoe leuk is het dan om vanuit de docenten te horen dat onze klas ‘verder’ is dan andere klassen omdat er al een écht team staat. Waarbij de jongens voor elkaar klaarstaan en elkaar vertrouwen.”

Ik wil in de toekomst “een structureel succes maken van de Academy. Recent heb ik de feedback gesprekken gevoerd met de studenten: Hoe gaat het op school? Hoe is de klik met je begeleider? Waar wil je over 3 jaar staan? Wil je je nog specialiseren? Zo checken we of iedereen het naar zijn zin heeft en welke hulp ze nog van ons willen. Want we hopen natuurlijk dat ze na hun opleiding bij Lomans blijven, maar dat ze in ieder geval in de techniek blijven. Uiteindelijk leiden we ze ook op voor de regio.
Al deze informatie neem ik mee richting de toekomst van onze Academy. Ook zijn we alweer bezig met het werven van de klas voor 2021. We beginnen met informatie avonden om toekomstige studenten te laten zien wat het is om te studeren bij de Lomans Academy. Vervolgens gaan we meeloopdagen organiseren om de jongens en hopelijk natuurlijk ook meisjes echt een kijkje te laten nemen in de installatie techniek. Daarna is het belangrijk om te kijken welke studenten bij Lomans passen en het allerbelangrijke is de match maken tussen de studenten en praktijkopleiders. Zodat de juiste man/vrouw op de juiste plek in 2021 kan starten bij ons op de Lomans Academy.”

Ik ben trots ”Voor ik bij Lomans begon is er al een hoop voorwerk gedaan voor de Lomans Academy. Toen ik begon bij Lomans mocht ik mee gaan helpen op de Academy en daar ben ik met volle energie ingestapt. Ik ben trots op de Academy en op alle jongens die het zo goed doen!”

Ik wil nog bereiken “dat ik elke dag weer verder groei in mijn rol als P&O adviseur. Ik kom uit de topsport dus ik wil gewoon de beste worden en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik ga beginnen met een master Bedrijfskunde die mij naast mijn Bachelor HRM nog beter leert kijken naar de toegevoegde waarde van HR voor het bedrijf. Daarnaast geloof ik dat het hoofddoel van een organisatie uitgevoerd moet worden door de mens. Dus bij elke keuze die ik maak denk ik: Draagt dit bij aan de toekomst en visie van Lomans?”

De sfeer in ons team “is zoals overal bij Lomans. We zijn een hecht team, hebben heel veel lol en gezelligheid met elkaar maar we hebben samen één doel en dat is dat iedereen binnen Lomans gelukkig is. Hierin zijn we uiteraard heel serieus met ons vak bezig.’’

Waarin vind jij ontspanning“Met paardrijden maak ik mijn hoofd leeg na een drukke dag. Elke avond rij ik twee paarden, geef ik de kalfjes melk en mest ik de stallen uit. Ik woon op een boerderij dus daar komt het nodige bij kijken. Overdag ben ik P&O adviseur en in de avond semi-boerin, haha!”

De kampioensmentaliteit betekent voor mij: “het beste uit jezelf en uit Lomans halen. Voor mij is het sprekend omdat ik in de paardensport ook toewerk naar kampioen worden. En kampioen worden kan alleen als je een plan hebt om naar toe te werken. Daarbij gaat het niet alleen om talent maar vooral om je inzet. Waar een wil is, is een weg. Die ‘wil’ moet je samen vertalen naar een plan. Je wordt nooit alleen kampioen, dat doe je altijd samen.’’

Collega worden van Liselotte? We zijn op zoek naar nieuwe kampioenen bij Lomans! Bekijk hieralle informatie over de Lomans Academy en wie weet maak jij volgend schooljaar deel uit van de Academy.