Eerste dealerbedrijf met BREEAM Outstanding

Looptijd:                  November 2018 – juli 2019

Opdrachtgever:    Dôme Vastgoed Wassenaar Louwman Groep

W-installaties:      Binnenriolering, hemelwater, sanitairinstallatie, zonneboilersysteem, brandbestrijdingsinstallaties, verwarmingsinstallatie, koelinstallatie, luchtbehandelingsinstallatie, , regelinstallaties

E-installaties:      Kabelgoten, lichtinstallatie, krachtinstallatie, schakel- en verdeelinrichting, armaturen en noodarmaturen, aarding, inbraakbeveiligingsinstallatie, brandmeldinstallatie, toegangscontrole

Specificaties:     
BREEAM outstanding


 

Het nieuwe pand van Automotive dealerbedrijf Louwman Rotterdam (Toyota, Suzuki en Lexus) beslaat maar liefst 10.000 m2, is toekomstbestendig en biedt één nieuw onderkomen voor de voormalig aparte vestigingen in Ridderkerk, Oud-Beijerland, Poortugaal en de voormalige Lexus vestiging in Rotterdam.

Typisch Lomans

Op basis van een selectie doormiddel van presentatie, referenties en plan van aanpak heeft Lomans het vertrouwen gekregen deel te nemen aan het bouwteam. In bouwteamverband is het ontwerp in verschillende fases uitgewerkt, van schetsontwerp tot de uiteindelijke werktekeningen. Lomans heeft samen met dochteronderneming De Groene Jongens het volledige duurzaamheidsadvies en ontwerp voor alle gebouwgebonden installaties voor haar rekening genomen. Met een doorlooptijd van ongeveer tien maanden, is het pand afgelopen juli opgeleverd.

BREEAM Outstanding

Louwman Group streeft naar absolute duurzaamheid in het nieuwe pand en in de gehele bouw is het certificeringsprincipe BREEAM Outstanding dan ook leidend geweest. Deze kwalificatie heeft Louwman voor het ontwerptraject inmiddels mogen ontvangen. Voor het einde van het jaar verwacht Louwman het definitieve certificaat in ontvangst te mogen nemen. Met deze certificering wordt het gebouw de meest duurzame automotive vestiging met een BREEAM Outstanding certificaat in Europa! Deze doelstelling komt niet alleen voort uit het verminderen van de CO2-footprint, maar ook vanuit de wens voor een toekomstbestendig pand, het verlagen van de operationele kosten en het creëren van een gezonde (werk-)omgeving voor de medewerkers en bezoekers. Een gezonde werkomgeving verhoogt immers de productiviteit.

Om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidswens en het BREEAM Outstanding certificaat zijn installatietechnisch belangrijke keuzes gemaakt. Duurzame toepassingen zijn onder andere warmtepompen, zonneboiler, vloerverwarming, CO2-gestuurde ventilatie, bewegingssensoren op de sanitaire installaties, zonnepanelen (door derden) en LED-verlichting.

Voor de materialen heeft Lomans samenwerkt met DGC-leveranciers Elektro Internationaal, Nemo Groep, Luminaid, Technische Unie, Vercoma, Rosenberg, Airpro, Coneco, Boels, SIG, MUR Conditioning, Solid Air en Wolf.

Louwman Louwman Rotterdam
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans