Sluiten

Louwman Rotterdam

November 2018 – juli 2019
Automotive
Elektrotechniek / Smart Buildings / Werktuigkunde
Meer informatie?

Eerste dealerbedrijf met BREEAM Outstanding

Het nieuwe pand van Automotive dealerbedrijf Louwman Rotterdam (Toyota, Suzuki en Lexus) beslaat maar liefst 10.000 m2, is toekomstbestendig en biedt één nieuw onderkomen voor de voormalig aparte vestigingen in Ridderkerk, Oud-Beijerland, Poortugaal en de voormalige Lexus vestiging in Rotterdam.

BREEAM Outstanding

Louwman Group streeft naar absolute duurzaamheid in het nieuwe pand en in de gehele bouw is het certificeringsprincipe BREEAM Outstanding dan ook leidend geweest. Met deze kwalificatie en een performance van 91,77% is het gebouw de meest duurzame automotive vestiging met een BREEAM Outstanding certificaat in Europa!

Deze doelstelling komt niet alleen voort uit het verminderen van de CO2-footprint, maar ook vanuit de wens voor een toekomstbestendig pand, het verlagen van de operationele kosten en het creëren van een gezonde (werk-)omgeving voor de medewerkers en bezoekers. Een gezonde werkomgeving verhoogt immers de productiviteit.

Om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidswens en het BREEAM Outstanding certificaat zijn installatietechnisch belangrijke keuzes gemaakt. Duurzame toepassingen zijn onder andere warmtepompen, zonneboiler, vloerverwarming, CO2-gestuurde ventilatie, bewegingssensoren op de sanitaire installaties, zonnepanelen (door derden) en LED-verlichting.

In 2020 is Louwman Rotterdam genomineerd voor de internationale BREEAM Awards.