Sluiten

ITO-Toren

Oktober 2016 – juni 2017
Kantoren
800 m2
Elektrotechniek / Werktuigkunde
Meer informatie?

Op de Amsterdamse Zuidas, direct langs de A10 bevindt zich de 100 meter hoge ITO Toren, vernoemd naar de Japanse architect Toyo Ito. In deze kantoortoren hebben een aantal gerenommeerde bedrijven zich gevestigd, zoals Houthoff Buruma, ABN Amro en Accenture. De eigenaar van het pand is het Duitse Union Investment. In 2016/2017 is de entreehal van het pand gerenoveerd, waarna het een moderne en unieke uitstraling heeft gekregen. In opdracht van Slokker Bouwgroep verzorgde Lomans de elektrotechnische- en werktuigkundige installaties.

Entreehal als visitekaartje van het pand

De ITO Toren is in 2005 opgeleverd en daarmee was de bestaande entreehal toe aan vernieuwing. Reden te meer voor eigenaar Union Investment om een goed team in de arm te nemen en de entreehal grondig te renoveren. Het doel: één van de meest spraakmakende entrees van Amsterdam creëren. Architect Graziosi Progetti heeft hier de basis voor gelegd.

Aansluiten op architectuur

Het ontwerp vormde vanzelfsprekend ook het uitgangspunt voor onze werkzaamheden. Zo voerden wij de werkzaamheden met uiterste precisie uit om de installaties helemaal op te laten gaan in het ontwerp. Het ontwerp kent een hoog, akoestisch plafond. Door het zachte materiaal van dit akoestische plafond was het installeren van de inbouwspots een behoorlijke uitdaging. Deze zijn namelijk geplaatst door middel van een hulpconstructie, waarbij de afdichting tussen spot en plafond zo luchtdicht mogelijk is gemaakt om zwarte randen te voorkomen.

  • Gebouw in gebruik

  • Bouwteam

  • Typisch Lomans

    • Overlastbeperking
    • Samen werken, samen verantwoordelijk
    • Installaties integreren in ontwerp architect