Hart van Vathorst

Looptijd: oktober 2014 – december 2015
Opdrachtgeven: Lithos bouw & ontwikkeling
Locatie: Amersfoort

Samen het leven vieren, elkaar helpen met dagelijkse zorg en leren van elkaar. Dit is waar Hart van Vathorst voor staat. Het vervullen van de behoefte aan een plek van betekenis in de wijk. In Amersfoort Vathorst heeft Lomans hard gewerkt aan dit project.

Lomans is bij dit project verantwoordelijk voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties en intelligente technieken.

Typisch Lomans

Multifunctioneel gebruik

Het pand van Hart van Vathorst vervult meerdere functies. Zo zijn er twee zorginstellingen gevestigd, Sprank en Accolade. Daarnaast functioneert het ook als kindercentrum en als kerk. Al deze functies hebben verschillende behoeften, maar de installaties moeten wel voor elke behoefte werken. De kerkzaal die doordeweeks dienst kan doen als theater, de beweegruimte die in te zetten is voor zowel dagbesteding als voor dansles en de keuken waar iedereen gebruik van kan maken. Daarom is de techniek in de ruimtes hierop aangepast.

Installeren in de stort

Bij dit project is ervoor gekozen om zo goed als alle techniek in de stort te verwerken. Dit wil zeggen dat de installaties in het beton zijn geplaatst. Deze manier van werken levert een aanzienlijke tijdwinst op in de afbouw van het project. Ook zijn door deze manier van installeren de installaties niet te zien, wat zorgt voor een net afgewerkt aanzicht.

Disciplines van Lomans

Lomans is verantwoordelijk voor alle installaties bij het project en dat betekent dat er een beroep wordt gedaan op al onze disciplines. Wij zijn namelijk verantwoordelijk voor de elektrotechnische-, de werktuigbouwkundige- en de zorginstallatie die in het gebouw worden geïnstalleerd. Denk hierbij aan de ‘standaard’ 230V-installatie tot de inbraak- en camerabeveiliging, de brandmeld- en alarminstallatie. Dit heeft als voordeel dat alle installaties goed op elkaar zijn afgestemd.

 

Hart van Vathorst Hart van Vathorst Hart van Vathorst Monteurs aan het werk - dak BuZo Hart van Vathorst Hart van Vathorst
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans