Nieuwe luchtbehandelingskasten voor het hoofdkantoor van BMW Group Nederland

Looptijd:                 december 2017 – januari 2018

Opdrachtgevers:  Dolmans

W-installaties:      luchtbehandeling, koelwater, centrale verwarming


 

BMW Group Nederland is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG uit München. De organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van BMW, BMW Motorrad en MINI in Nederland. Het hoofdkantoor, gevestigd in Rijswijk, bestaat uit een showroom, kantoor & trainingscentrum en een werkplaats. Lomans heeft het gehele pand voorzien van nieuwe luchtbehandelingskasten.

Typisch Lomans

We verdiepen ons graag in de cultuur en het specifieke gebruik van het gebouw. Aan de hand van de situatie en aandachtsgebieden analyseren we wat voor een betreffend gebouw de beste oplossing is. De eisen, wensen en de behoeftes van de klant stellen wij hierin voorop. Elk gebouw en elke klant is namelijk anders en dat maakt ook dat elke situatie en elk aandachtsgebied verschilt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste elementen van dit project uit.

Korte looptijd

We hebben de werkzaamheden, naar wens van BMW Group Nederland, zoveel mogelijk uitgevoerd net vóór en in de kerstvakantieperiode in 2017. Hierdoor hoefden alleen de afrondende werkzaamheden na de vakantie plaats te vinden.

Overlastbeperking

Het pand bleef tijdens de installatieaanpassingen in gebruik. Hierbij was het van belang om geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken. De planning van de werkzaamheden is hiervoor in afstemming met de eindgebruiker, BMW Group Nederland, opgesteld. Sloop- en hijswerkzaamheden zijn bijvoorbeeld waar mogelijk buiten kantoortijden uitgevoerd. Dagelijkse communicatie met de beveiliging en facilitair manager van BMW Group Nederland was hierbij van groot belang.

Oog op de toekomst

De nieuwe luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een warmtewiel waarmee energie wordt teruggewonnen uit de lucht. Daarnaast zijn ze uitgerust met energiezuinige ventilatoren. Dit draagt bij aan de verduurzaming van het pand en het langetermijnperspectief van BMW Group Nederland.

BMW Group Nederland BMW Group Nederland BMW Group Nederland BMW Group Nederland
Bekijk de Academy
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw project?
Neem contact met ons op
Lomans