Sluiten

Binnenklimaat Plantion

2010 - heden
Cv-ketels, warmtepompen, luchtverwarmers, boilers, hydrofoor, waterinstallatie, koeling, luchtbehandeling, CO/LPG/NO2-detectie en regeltechniek
Werktuigkunde
Meer informatie?

Lomans is sinds 2010 vaste onderhoudspartner voor alle werktuigbouwkundige installaties van Plantion. Deze installaties hebben we in 2010 overigens ook zelf verzorgd en opgeleverd tijdens de bouw van het pand. Wij verzorgen zowel het preventief als correctief onderhoud. Dat een snelle storingsopvolging bij een bloemenveiling als deze enorm belangrijk is, moge duidelijk zijn. Het proces van Plantion moet immers altijd doorgaan en de veiling kan zich niet permitteren dat bloemen niet op de juiste temperatuur blijven of dat de afmijnzaal niet gebruikt kan worden voor de verkoop van de bloemen.

Typisch lomans

We verdiepen ons graag in de cultuur en het specifieke gebruik van het gebouw. Aan de hand van de situatie en aandachtsgebieden analyseren we wat voor een betreffend gebouw de beste oplossing is. De eisen, wensen en de behoeftes van de klant stellen wij hierin voorop. Elk gebouw en elke klant is namelijk anders en dat maakt ook dat elke situatie en elk aandachtsgebied verschilt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste elementen van dit project uit.

Verse lucht en ventilatie

Plantion telt maar liefst 65.000 m2 en bestaat onder andere uit verschillende (enorme) koelingen, een afmijnzaal, een groencentrum en een verlaadhal. In de laatste ruimte halen kopers hun bloemen en planten op en op het dagelijkse toppunt van de veiling staan in deze hal dan ook veel bussen en vrachtwagens. Belangrijk is dus dat in deze hal altijd voldoende verse lucht ingeblazen wordt, zodat hier altijd sprake is van een gezonde werkomgeving. Door middel van ventilatieregeling wordt voorkomen dat er onnodig veel lucht in deze hal geblazen wordt. Deze ruimte wordt bovendien beveiligd tegen een teveel aan rookgassen door CO/LPG/NO2-detectie.

 • Gebouwbeheersysteem

 • Proactief advies

 • Ervaringen

  Onze afdeling beheer & onderhoud ontzorgt opdrachtgevers als Omnisport, Rhenus, Talpa (ITV Studios), Van Oord Dredging & Marine Contractors, PPG Coatings en EndemolShine Nederland. Naast het verzorgen van het preventief en correctief onderhoud zien we onze rol vooral als installatie-expert. We hebben alle kennis en kunde in huis om de panden van onze opdrachtgevers zo toekomstbestendig, duurzaam en comfortabel mogelijk te maken.

  Meer informatie?

  Neem contact op met:
  John Weitz
  Adviseur