Sluiten

Applied Medical II

maart 2016 – mei 2017
Heembouw Rotterdam B.V.
Elektrotechniek / Smart Buildings / Werktuigkunde
Meer informatie?

Typisch Lomans

Op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort wordt het nieuwe kantoor van Applied Medical Europe gerealiseerd. Applied Medical is een producent van medische apparatuur. Om haar groeiambities op de Europese markt verder vorm te geven is het tijd voor een nieuwe locatie, op steenworp afstand van het huidige hoofdkantoor.

We verdiepen ons graag in de cultuur en het specifieke gebruik van het gebouw. Aan de hand van de situatie en aandachtsgebieden analyseren we wat voor een betreffend gebouw de beste oplossing is. De eisen, wensen en de behoeftes van de klant stellen wij hierin voorop. Elk gebouw en elke klant is namelijk anders en dat maakt ook dat elke situatie en elk aandachtsgebied verschilt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste elementen van dit project uit.

Gehele installatietraject

Lomans heeft het gehele installatietraject uitgevoerd. Hierbij zijn wij als onderdeel van het bouwteam van het eerste ontwerp tot de oplevering betrokken en verantwoordelijk. Uiteraard staat een zeer nauwe samenwerking met de overige partners voorop. Door het toepassen van Design & Construct is het mogelijk om deze samenwerking soepel te laten verlopen.

Design & Construct

Het project is opgepakt op basis van Design & Construct. Dit betekent dat wij, in samenwerking met hoofdaannemer Heembouw, het gehele proces van ontwerp tot de uitvoering voor onze rekening nemen. De integrale benadering van het project, door middel van BIM en Lean Planning, zorgt voor een snelle doorlooptijd waardoor in mei 2017 de nieuwe locatie al in gebruik kan worden genomen.

Korte doorlooptijd

De nieuwe vestiging van Applied Medical van maar liefst 27.000 m2 oppervlak bestaat uit kantoorruimte, een cleanroom, een productieruimte en magazijn. Het project is gerealiseerd in één jaar, wat gezien de omvang van het project een korte doorlooptijd is. De nauwe samenwerking met de partners in het voortraject, zorgde ervoor dat uitdagingen direct werden opgelost. Hierdoor verliep het bouwproces soepel.