Sluiten

NS onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer

januari – juli 2020
NS Groep N.V.
Elektrotechniek / Werktuigkunde
Meer informatie?

Aanpassingen voor onderhoud nieuwe intercity’s

De bestaande hal van NS onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer is in de eerste helft van 2020 geschikt gemaakt voor de nieuwe intercity (ICNG). In juli 2020 hebben we alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties succesvol opgeleverd.

Installaties op de bordessen

Met dit project zijn twee van de vier sporen in de hal voorzien van bordessen. Op de bordessen hebben we zogenoemde energieborden gemaakt. Hierop zijn alle installaties centraal gemonteerd. Door deze nieuwe bordessen kunnen de onderhoudsmonteurs goed bij het dak van de trein komen. Bij deze nieuwe intercity’s zitten daar namelijk de meeste onderhoudscomponenten. De twee sporen zijn voorzien van een wegklapbare bovenleiding en een hijsinstallaties. Zo kunnen de componenten over de gehele lengte van de trein op en van de trein worden gehesen.

Duurzame optimalisaties

Naast de werkzaamheden voor de bordessen hebben we ook de installaties in de rest van de hal een upgrade gegeven. Zo wordt de hal nu verwarmd door stralingspanelen in plaats van gasheaters. Ook hebben we de bestaande verlichting vervangen door Led.

Ontwerpen in bouwteam

In april 2019 zijn we in bouwteamverband gestart met de ontwerpfase. We hebben het ontwerp van een voorlopig ontwerp (VO) verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp (DO) en uiteindelijk tot een uitvoeringsgereed ontwerp (UO).

Door het werken in bouwteamverband ontstond een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waren de partijen altijd bereid elkaar te helpen en ontstond er wederzijds respect voor elkaars werk. We hebben dan ook met veel plezier aan dit project gewerkt!