Sluiten

2 december 2021

Persbericht Stichting Present Amersfoort
2 december 2021

Lomans Amersfoort BV en Stichting Present Amersfoort slaan de handen ineen

Amersfoort – Lomans Totaalinstallateur gaat voor een periode van 3 jaar een samenwerkingsverband aan met Stichting Present Amersfoort. Lomans, een organisatie waarbij de vitaliteit voor haar medewerkers een belangrijk punt op de agenda is, wil ook maatschappelijk betrokken zijn bij de stad Amersfoort.

Lomans is een innovatieve installateur die samenwerkingsgericht en vanuit maatschappelijk betrokkenheid duurzaam onderneemt en als moderne werkgever en partner duurzame waarde creëert op het gebied van People (tevreden medewerkers en klanten). Planet ( duurzame inzet van middelen) en Profit voor nu en de navolgende generaties.

Op 26 november 2021 is de kick-off door het MT. Zes leden zullen, als vrijwilliger, een dagdeel de buitenkant van een gezinshuis in Hoogland-West gaan schilderen. “We willen graag een project waar jongeren bij betrokken zijn, om zo voor hen iets kunnen betekenen”, zegt Jaap de Lange directeur Mens, Cultuur en Ontwikkeling bij Lomans.

In de loop van 2022 zullen meerdere teams van Lomans als vrijwilliger meerdere sociale of praktische projecten gaan uitvoeren. Stichting Present Amersfoort ontvangt via maatschappelijke instanties diverse hulpvragen van stadsgenoten. Vaak mensen zonder een sociaal netwerk. “Bij Stichting Present is het aanbod van de vrijwilliger leidend” zegt Elma van de Wijngaard, projectcoördinator. “Op die manier is er een win-win situatie: de vrijwilliger doet waar haar/zijn interesse en motivatie ligt. Met als gevolg: een dankbare hulpvrager: “Mijn huis is opgeruimd en geschilderd, ik durf weer mensen uit te nodigen!”

Tot besluit

Wie is Lomans Totaalinstallateur?
Met meer dan 350 medewerkers verdeeld over onze vestigingen in Capelle aan den IJssel en Amersfoort behoort ons bedrijf tot één van de vijftig grootste installatiebedrijven van Nederland. Bij Lomans vinden wij al ruim 100 jaar dat sociale omgevingen goed voor elkaar horen te zijn. Daarom werken wij met hart voor mensen en passie voor ons vak, samen aan de woon-, werk- en leefomgevingen van vandaag en een aangenaam klimaat voor morgen. Vanaf 2020 investeren we volop in het opleiden van de toekomstige technische vakmensen door onze bedrijfsschool, de Lomans Academy. Dit doen we in samenwerking met MBO Amersfoort/School voor Techniek. Bij Lomans krijg je in vergelijking tot andere scholen een arbeidsovereenkomst, een salaris en een werkplek begeleider. Je leert dus hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat en je haalt met één dag theorieles op locatie ook nog eens je mbo niveau 2,3 of 4 diploma. Heb jij een hart voor techniek? Stuur dan een mailtje naar communicatie@lomans.nl.

Wat is Stichting Present?
Stichting Present Amersfoort wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Waarbij we altijd uitgaan van het aanbod van de vrijwilligers. Groepen vrijwilligers melden zich bij ons aan en geven aan wat zij te bieden hebben.  Daar sluit stichting Present op aan en maken gebruik van de kracht van de groep vrijwilligers. Vervolgens maken wij een koppeling tussen aanbod en vraag.

Stichting Present ziet en ervaart dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil deze schakel zijn.

Nog niet uitgelezen? We hebben meer.

Trees for all

CO-compensatie met Trees for all

10 februari 2021

Lomans verlengt samenwerking met Rijkswaterstaat

20 april 2021

Lomans Academy online informatie avond

18 november 2021

Blog: Lomans in houtbouw

27 januari 2022

NVM Utrecht opgeleverd

15 maart 2022